Vuosikymmenen vihanpidossa näkyy laantumisen merkkejä: Van Halen -muusikot kykenivät jo vaihtamaan puhelimitse kuulumisia

Hyviä uutisia vanhojen aikojen Van Halen -miehistön reunionista haaveileville: Classic Rock uutisoi, että vuosikymmenen ajan Van Halenin veljesten kanssa riidoissa ollut basisti Michael Anthony on leppynyt jo niin paljon, että kykeni keskustelemaan rumpali Alexin kanssa parinkymmenen minuutin ajan puhelimessa.

Osapuolten välinen riita leimahti kunnolla liekkeihin, kun vuonna 2007 Anthonyn tilalle bändiin kiinnitettiin Eddie Van Halenin poika Wolfgang. Soppaa ei ainakaan helpottanut, kun bändi alkoi poistaa Anthonyn kuvia vanhoista levyistään.

Nyt Anthony kertoo, että venereissu Van Halen -aikojen teknikkokaverin kanssa sai yllättävän käänteen, kun vanhojen hyvien aikojen muisteleminen johti Anthonyn ja Alex Van Halenin ensimmäiseen keskusteluun vuosikausiin.

”Minulla ja Alexilla on yhteinen ystävä nimeltään Craig DeFalco, hän teki kanssani pari kolme Van Halen -rundia. Lähdimme veneilemään, nappasimme pari cocktailia ja kuinka ollakaan, kohta hän kuvasi videota ja lähetti pätkän Alexille lisäten terveisiksi ’hei Alex, täällä muistellaan menneitä'”, Anthony kertaa.

”Myöhemmin olimme talollani, kun kaverin puhelin soi ja siellä oli Alex. Hän pyysi lähettämään minulle terveisiä, ja kaveri ojensikin minulle puhelimen. Tämä tapahtui viime toukokuussa, enkä ollut puhunut Alexin kanssa tyyliin kymmeneen tai yhteentoista vuoteen.”

Keskustelu pysyi Anthonyn mukaan keveänä kuulumisten vaihtamisena eikä bändiasioita otettu puheeksi. ”Mutta oli todella hauskaa puhua hänen kanssaan”, Anthony sanoo.

Basisti lisää samaan hengenvetoon, ettei toisaalta ole aivan varma, ovatko Sammy Hagar ja Eddie Van Halen saaneet välejään parempaan kuntoon kuten viime aikoina on vihjailtu. Hagar, joka palasi Van Haleniin hetkeksi vuosina 2003–05, on läksyttänyt moneen otteeseen vanhaa yhtyettään viimeisimmän eronsa jälkeen. Elokuussa laulaja esitti kuitenkin entisille bändikavereilleen julkisen anteeksipyynnön.

Hagar ja Eddie Van Halen vaihtoivat aiemmin tänä vuonna tekstiviestejä, ja omassa viestissään Eddie toivotti ”Sammylle” hyvää jatkoa. Anthony kuitenkin huomauttaa, ettei kitaristi koskaan käyttänyt tuollaista kutsumanimeä laulajasta silloin, kun tämä oli bändissä.

”Täytyy muistaa, että Eddien vaimo on tiedottaja”, Anthony sanoo vihjaten, että vaikka viesti tuli kitaristin numerosta, sen saattoi kirjoittaa joku muu. ”Mutta en ihan oikeasti tiedä tuosta asiasta sen tarkemmin.”