Vuosikymmenten yhteistyö tuli päätökseen: Chuck D erotti Flavor Flavin Public Enemystä

2.3.2020 08:51

Viikko alkaa hivenen surullisilla uutisilla. Yhdysvaltain presidenttikisa on yltynyt jo niin raa’aksi, että vuonna 1985 perustettu hiphop-pioneeriyhtye Public Enemykin repeilee liitoksistaan. Muun muassa Consequence of Sound uutisoi, että kookkaasta kellokaulakorustaan kuuluisa räppäri Flavor Flav on erotettu kokoonpanosta.

Osapuolten välinen eripura paisui kriittisen pisteen yli, kun Chuck D ja Flavor Flav ajautuivat julkiseen vääntöön siitä, voiko Chuck D:n Public Enemy Radio esiintyä demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi tähtäävän Bernie Sandersin vaalitilaisuudessa. Kokoonpano oli buukattu keikalle Sandersin tilaisuuteen Los Angelesiin, mutta Flavor Flav (oikealta nimeltään William Drayton Jr.) oli vaatinut oikeusteitse Sandersia lopettamaan Public Enemyn nimen käytön esiintyjäluettelossaan. Flav järkeili, että koska hän ei ole keikalla mukana, esiintyvää kokoonpanoa ei voi kutsua Public Enemyksi.

Vastauksena tähän Public Enemyn loppukokoonpano Chuck D, Professor Griff ja DJ Lord julkaisi tiedotteen, jossa ilmoitetaan, ettei Drayton ole enää yhtyeen jäsen. ”Public Enemy ja Public Enemy Radio jatkavat eteenpäin ilman Flavor Flavia. Kiitämme häntä vuosien palveluksesta ja toivotamme menestystä jatkoon”, tiedoksiannossa sanotaan.

Välirikko tuntuu hivenen haikealta – Chuck D ja Flavor Flav olivat ainakin imagopuolella huomattavan tunnettu parivaljakko. Vaan olihan Mr. Draytonilla aika lailla siviilielämän murheita aina päihdeongelmista perheväkivaltasyytöksiin, eli erottaminen lienee muhinut yhtyeen jäsenten ajatuksissa jo hyvän aikaa.

EDIT: Sandersin vaalitilaisuuteen oli buukattu Chuck D:n Public Enemy Radio -kokoonpano, ei varsinainen Public Enemy.

Lisää luettavaa