W.A.S.P.-nokkamies kertoo kohtaamisistaan Lemmyn, Ison-Arskan ja Muhammad Alin kanssa – ”Lemmy valitti ettei ollut isompi stara”

Claudio Bresciani/European Pressphoto Agency EPA/AOP

Monissa liemissä keitetty W.A.S.P.-keulakuva Blackie Lawless on tavannut polveilevan uransa aikana hahmoa jos monenmoista.

Ensi vuonna vietettävään yhtyeensä 40-vuotisjuhlaan valmistautuva mies muisteli joitakin näistä kohtaamisista Classic Rock -lehdelle.

”Rakastin Lemmyä”, Lawless toteaa edesmenneestä Motörhead-ikonista puhuessaan. ”Meillä oli kerran riitaa jostain henkilökohtaisista syistä. Halusin häneltä jotain, mutta hän ei suostunut sitä antamaan. Suhteissa käy aina välillä niin. Hän oli herkempi kuin ihmiset tajuavatkaan.”

”Muistan erään illan, jolloin menimme ulos muutamalle drinkille ja hän alkoi hieman juotuaan avautua ja valitti, ettei hän ollut isompi stara kuin oli”, Lawless kertoo. ”Sanoin hänelle: ’En halua kuulla tälläistä. Olet tämän koko skenen kummisetä ja sanot, että et ole saanut sinulle kuuluvaaa tunnustusta? Jos tulit tänne hakemaan sympatiaa, tulit väärään paikkaan, sillä sitä ei minulta heru.’ Hän piti sen jälkeen turpansa kiinni ja loppuillan kaikki sujui hyvin.”

Onpa Lawless ollut musiikkihommien ohella ehdolla Arnold Schwarzeneggerin vastanäyttelijäksiksin. Lopulta muusikon pituus muodostui ongelmaksi.

”Olimme juuri aloittaneet The Crimson Idolin (1992) äänittämisen”, Lawless muistelee. ”Sain puhelun perjantai-iltapäivänä. Se oli agenttini, ja hän sanoi että he [ohjaaja James Cameron ja Arnold Schwarzenegger] halusivat jutella kanssani. Ajattelimme että Arnold oli nähnyt Scream Until You Like It -videon, jolla pääsin hieman näyttelemään. Ilmeisesti he ajattelivat minun olevan oikea valinta T-1000:n rooliin. Näin ensimmäisen Terminatorin, enkä erityisemmin välittänyt siitä, joten sanoin: ’Antakaa kun mietin asiaa. Palaan aiheeseen myöhemmin.’ Ajattelin sitä noin puolisen tuntia ja päätin: ’Hei, urpo. Mitä oikein teet? Se oli valtava leffa piditpä siitä tai et. Ehkä tämä on jotain, jota sinun tulisi harkita tekeväsi.'”

”Olin törmännyt Arnoldiin pari kertaa aiemmin juhlissa, ja tiesin että hän oli herkkä pituutensa suhteen”, Lawless jatkaa. ”Olen 10-12 senttiä häntä pidempi. Joten kysyin roolitusvastaavalta: ’Tiedättekö kuinka pitkä olen?’ Sanoin olevani 193cm. Roolittaja sanoi: ’Sinun ei tarvitse tulla luentaan.'”

”Noin vuosi sen jälkeen kun elokuva on ilmestynyt, törmäsin lopulta rooliin valittuun Robert Patrickiin”, mies lisää. ”Kerroin hänelle että he halusivat alunperin minut rooliin. Hänen ilmeensä muuttui hassuksi ja hän sanoi: ’Pyhä pamaus. Sinä kyllä näytät häneltä.’ Alkuperäisen hahmon piti olla painijatyyppinen, pitkähiuksinen barbaari. Hän näki alkuperäisen kuvakässärin ja sanoi että näytin ihan siltä hahmolta.”

Nyrkkeilylegenda Muhammad Alia Lawless puolestaan pitää yhtenä merkittävimmistä ihmisistä elämässään.

”Olen monesti sanonut, että isäni lisäksi hän oli suurin yksittäinen vaikuttaja elämässäni”, Lawless sanoo. ”Suurin juttu jonka häneltä opin oli se, että ero hyvän ja mahtavan välillä piilee tarkkuudessa yksityiskohtien suhteen. Erityisesti viimeinen 10 prosenttia siitä, mitä tahansa oletkin tekemässä.”

”Jos sinulla on minkäänlaisia lahjoja, ensimmäiset 90 prosenttia tulevat suhteellisen helposti”, mies jatkaa. ”Viimeinen 10 prosenttia vaatii yleensä kymmenen kertaa enemmän vaivannäköä kuin ensimmäiset 90. Kun sitten pääsee lähemmäs jonkin loppua eikä pysty enää ajattelemaan selkeästi ja haluaa vain luovuttaa, sitä inspiroituu [Pete] Townshendistä tai Alista sekä siitä pienestä äänestä joka kertoo, että jos todella haluat tätä, et voi luovuttaa.”