The Who viimeiselle maailmankiertueelle vuonna 2015

Joskus asiat uutisoidaan hyvissä ajoin. Kautta aikain suurimpien rockyhtyeiden joukkoon lukeutuva The Who lähtee viimeiselle isolle maailmankiertueelleen vuonna 2015.

− Emme ole silti lopettamassa, vaikka ihmiset tuntuvat luulevan niin, laulaja Roger Daltrey toteaa Rolling Stonen haastattelussa.

− Aiomme tehdä musiikkia viimeiseen hengenvetoon asti, mutta meidän on muistettava, ettemme ole enää nuoria. Kiertue-elämä on rankkaa ja meidän vedettävä raja johonkin. Vuoden 2015 maailmankiertue tulee olemaan viimeinen iso kiertueemme.

Viimeiset pari vuotta The Who on esittänyt Quadrophenia-klassikkoalbumia keikoilla ympäri Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa. Yhtye aikoo äänittää ensi vuonna uutta materiaalia, mutta näillä näkymin viimeisellä kiertueellaan bändi haluaa keskittyä hitteihin.

− Ei suuri yleisö halua kuulla uutta materiaalia. Fanit ehkä haluavat, mutta suurin osa yleisöstä haluaa kuulla keikoilla niitä biisejä, joita kuunnellen he ovat kasvaneet. Turha sitä on kiistää. Keikoilla käy enemmän väkeä, jos soitamme hittejä ja kiertämisen taloudellinen kannattavuus taas edellyttää, että liput käyvät kaupaksi, Daltrey selventää.

Kiertueen keikkojen ohjelmistoon on siis turha odottaa The Whon harvinaisempia kappaleita.

− Pelkkiä harvinaisuuksia toivovat fanit saattavat pettyä, mutta talousasiat ovat karuja. Kiertäminen on kallista, joten keikoille on saatava paljon yleisöä.