Wolfgang Van Halen omisti debyyttisinglensä edesmenneelle isälleen – katso koskettava video

16.11.2020 20:21

Kitaristilegenda Eddie Van Halenin poika Wolfgang Van Halen on julkaissut kauan odotetun debyyttisinglensä. Kappale kantaa nimeä Distance ja artistinimeä Mammoth WVH käyttävä Wolfgang on omistanut sen 6.10. menehtyneelle isälleen.

”Kun isäni kamppaili erinäisten terveysongelmien kanssa, kuvittelin millaista elämäni olisi ilman häntä, ja kuinka valtavasti tulisin häntä kaipaamaan”, Wolfgang taustoittaa. ”Vaikka kappale onkin uskomattoman henkilökohtainen, uskon kaikkien pystyvän samaistumaan perusteellisiin menetyksiin elämässä. En koskaan ajatellut Distancen olevan ensimmäinen kappale, jonka ihmiset tulisivat minulta kuulemaan, mutta toisaalta ajattelin myös isäni olevan täällä juhlistamassa sen julkaisua. Tämä on hänelle. Rakastan ja ikävöin sinua, isä.”

Wolfgang vieraili maanantaina radiopersoona Howard Sternin haastateltavana. Jutututuokion aikana Wolfgang kertoi isänsä harkinneen vakavasti vahvasti huhuiltua kiertuetta, jossa Van Halen olisi esiintynyt legendaarisella Eddiestä, Alex Van Halenista, Michael Anthonystä sekä David Lee Rothista muodostuvalla kokoonpanollaan, mutta jossa olisivat olleet osallisina myös ex-laulajat Sammy Hagar ja Gary Cherone. Wolfgang olisi toiminut mammuttikiertueen lämmittelijänä. Eddien terveystilanne kuitenkin esti suunnitelmien lopullisen realisoitumisen.

Uutena tietona Wolfgang kertoi Eddien joutuneen moottoripyöräonnettomuuteen, jonka jälkeen häneltä löydettiin kasvain aivoista.

Monia Van Halenin faneja on askarruttanut 5150-studion uumenissa lepäävät nauhat, joita loputtomasti soittoaan ja jamittelujaan äänittäneen Eddien jäljiltä uskotaan jääneen hyllyille lojumaan varsin huomattavia määriä. Suunnitelmia arkistojen kätköistä löytyvän musiikin julkaisun suhteen ei kuitenkaan toistaiseksi ole.

”Siellä on aivan tuhottomasti nauhoja, ja niiden läpikäyminen tulee viemään pitkään”, Wolfgang kommentoi. ”Se ei ole tärkeysjärjestyksessä nyt kovin korkealla. En voi antaa sille aikataulua. Tulee aika, jolloin käymme ne läpi. Se ei kuitenkaan tapahdu lähitulevaisuudessa.”

Wolfgang vahvistaa myös, että Van Halen -yhtye haudattiin hänen isänsä mukana.

”Ilman Eddie Van Halenia ei ole Van Halenia”, mies sanoo.

Katso Distance-kappaleen koskettava musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa