Yhden aikakauden päätös: musiikkitoimittaja Klaus Flaming jättää yleisölle jäähyväisiä ensi vuoden aikana

21.12.2022 11:35

Nyt tuli sähköpostiin tiedote, joka pisti Soundin verkkotoimituksen haikealle mielelle. Radiossa elämäntyönsä tehnyt musiikkitoimittajasuuruus, juuri 64 vuotta täyttänyt Klaus Flaming aikoo jättää nykyisen asemapaikkansa Radio Rockilla ja ilmeisesti jäädä tyystin eläkepäiviä viettämään. Ensiksi kuitenkin vietetään ensi vuoden aikana pitkiä jäähyväisiä.

Viidellä vuosikymmenellä radiohommia tehnyt Flaming aloittaa uuden ohjelman 1. tammikuuta, ja sen parissa sitten fiilistellään vuoden 2023 loppuun asti. ”Klaus Flamingin 64 vuotta -ohjelmasarja on yhden rockelämän mittainen yhteenveto ja samalla kiitos ja kunnianosoitus rockin tekijöille. Lisäksi se on Klasun viimeinen radio-ohjelmasarja, jossa hän käy läpi musiikkia uransa eri vuosikymmeniltä ja kaivaa esiin arkistojen helmiä muun muassa tekemistään haastatteluista pitkän uransa varrelta. Ohjelmasarjan viimeinen jakso kuullaan sunnuntaina 31.12.2023″, tiedotteessa kerrotaan.

”Minulta on kysytty, että mitä aion sitten eläkkeellä tehdä. Olen vastannut, että en tässä vaiheessa tiedä, kun noin 35 vuoden ajan aina herättyäni ei kestä edes viittä minuuttia, kun iskee tietoisuus siitä, että seuraava ohjelma on vielä tekemättä ja sen pitää olla valmis silloin ja silloin. Jos vaikka sitten eläkkeellä ei tarvitsisi niin miettiä sitä, mitä jostakin kappaleesta tarvitsisi ääneen sanoa. Vieroitusoireita odotellessa”, Flaming kertoo samassa yhteydessä.

Klaus Flamingin radioura käynnistyi vuonna 1988 Ylellä, ja parhaiten hänet muistetaan Radiomafian Metalliliitto-ohjelman vetäjänä. Metalliliitto oli lukemattomien heavy metalin ystävien paras kaveri, kun Flaming esitteli yleisölle kiinnostavia bändejä Suomesta ja suuresta maailmasta.

Kiitos Klasu kaikista näistä vuosista ja pelkkää hyvää tulevaisuuteen! Hienon duunin olet tehnyt, kerta kaikkiaan. Hattu päästä.

Lisää luettavaa