Yhdysvaltain jättifestivaalille synkkä alku: kotimatkallaan ollutta muusikkoa ammuttiin

Michael Sanders kuvassa oikealla.

Teksasin Austinissa juhlittava jättimäinen South by Southwest -festivaali käynnistyi 10. maaliskuuta, ja tapahtumaa vietetään aina 19.3. saakka. Tapahtuma on saanut jo useana vuonna synkeitä sävyjä, kun viime vuonna asemies tulitti ilmaan festivaalin päätöspäivänä keskellä kaupunkia ja vuonna 2014 neljä ihmistä kuoli poliisia paenneen rattijuopon ajettua väkijoukkoon, ja tälläkin kertaa festivaali käynnistyi ikävissä merkeissä.

Austin Chornicle uutisoi, että festivaalille kiinnitetyn Löwin-yhtyeen kitaristi Michael Sanders oli palaamassa perjantaina kotiinsa A Giant Dog -yhtyeen keikalta Hotel Vegas -klubilta, kun kolme naamioitua ryöstäjää iski hänen kimppuunsa. Sandersilta ryöstettiin rahaa ja matkapuhelin.

Ryöstön jälkeen asemiehet juoksivat pois, mutta kun Sanders lähti kävelemään heidän kanssaan samaan suuntaan kotitaloaan kohti, yksi miehistä kääntyi ympäri ja ampui muusikkoa kohti. Luoti osui hänen olkapäähänsä. Pahasti verta vuotanut Sanders onnistui naapureidensa avulla hälyttämään poliisin ja on nyt sairaalahoidossa.

Viranomaiset eivät ole pidättäneet ketään tapauksen vuoksi. Sandersin Löwin-bändi on buukattu kolmelle keikalle South by Southwestiin, mutta kitaristilta nämä menevät sivu suun. Parempi niin kuin että luoti olisi osunut pahemmin.