Yhteistyöstä Syd Barrettin, Brian Enon ja Mike Oldfieldin kanssa tunnettu multi-instrumentalisti konsertoi alkuvuodesta Suomessa

Fred Frith saapuu Poriin yhdessä Susana Santos Silvan kanssa.
27.12.2023 18:21

Brittiläinen multi-instrumentalisti, säveltäjä ja improvisoija Fred Frith saapuu alkuvuodesta Poriin trumpetisti Susana Santos Silvan kanssa. Kohtaamisesta vuonna 2011 alkunsa saanut duo konsertoi Porin Promenadisalissa 26. tammikuuta. Ennen duoa lavalle nousee Tampereella operoiva, instrumentaalista ”kookostangoa” soittava Tampo.

Liput konserttiin 49€, ennakkovaraukset sähköpostitse osoitteeseen kukkesand(at)hotmail.com. Lisätietoja löydät tapahtuman Facebook-sivuilta.

Yli 50 vuoden ajan ääniä tuottanut Fred Frith tunnetaan parhaiten innovatiivisena kitaristina ja improvisoijana, laulunkirjoittajana ja säveltäjänä elokuvaan, tanssiesityksiin ja teatteriin. 1968 Tim Hodgkinsonin kanssa perustetusta rock-kollektiivi Henry Cow’sta lähtien on Frith ollut mukana lukuisissa eri kokoonpanoissa ja tehnyt yhteistyötä muun muassa Syd Barrettin, Brian Enon, Mike Oldfieldin, John Zornin ja  Viktoria Mullovan kanssa. Susana Santos Silva on puolestaan portugalilainen trumpetisti, improvisoija ja säveltäjä, jonka ainutlaatuinen taiteellinen lähestymistapa pitää sisällään laajan kirjon vaikutteita klassisesta ja nykymusiikista jazziin ja äänitaiteeseen. Soolona toimimisen lisäksi hän työskentelee yhtyeissään Impermanence ja Life and Other Transient Storms sekä tekee kollaboraatioita muun muassa Kaja Drakslerin, Torbjörn Zetterbergin, Hampus Lindwallin ja Ellen Arkbron kanssa.

Lisää luettavaa