Yksi on joukosta poissa: Tilhet, pajut ja muut lopettaa toimintansa kymmenen vuoden musisoimisen jälkeen

29.3.2021 15:11

Suomen bändikentältä kuuluu ikäviä uutisia: Tilhet, pajut ja muut -yhtye lopettaa toimintansa. Orkesteri kertoo päätöksestään sosiaalisessa mediassa pitkässä viestissä.

”Kuluneen vuosikymmenen aikana julkaisimme kolme omannäköistämme albumia, soitimme keikkoja ympäri Suomea ja jaoimme ystävyyden ylä- ja alamäkineen. Nyt sitten on aika ilmoittaa asia, jota on haastavaa pukea tyhjentävästi sanoiksi: olemme päättäneet lopettaa toimintamme”, yhtye kirjoittaa. Muusikot kertovat päätöksen kypsyneen viime vuoden aikana. Sen ihmeempää dramatiikkaa tilanteeseen ei ilmeisesti liity.

Hyviäkin uutisia kerrotaan: tiedossa on voimakaksikko Anna-Sofia Tuomisen ja Juho Hoikan duo-muotoinen albumi sekä jäähyväiskeikka.

”30. huhtikuuta julkaistaan cd:nä ja diginä Annan ja Juhon viime kesänä sovittama ja äänittämä akustinen duoalbumi Täällä kaukana (Lauluja vuosilta 2011-2021). Folkista ammentava albumi sisältää kymmenen duo-versiota Tilhien lauluista kymmenen vuoden ajalta. Sitten lopuksi 5. elokuuta soitamme Helsigin Tavastialla jäähyväiskeikan koko yhtyeen voimin. Toivomme sydämestämme kaikkien ystävien, tuttujen ja muiden saapuvan paikalle juhlistamaan vuosikymmentä kanssamme. Illasta tulee hieno. Kutsumme teidät mukaan vielä kerran”, yhtye kertoo.

Lue bändin alkuperäinen päivitys alta:

Lisää luettavaa