Yksin kotona -tähti ystävyydestään Michael Jacksoniin: ”On helppo sanoa, että se oli outoa, mutta minulle se kävi järkeen”

Michael Jackson Bad-levyn aikaan.

Macaulay Culkin sanoo Michaelin antaneen hänelle vertaistukea, jota ei saanut ikätovereiltaan.

1990-luvun alussa Yksin kotona -elokuvien myötä huippusuosioon noussut lapsitähti Macaulay Culkin muisteli hiljattain Inside Of You -podcastin haastattelussa vuonna 2009 menehtynyttä popin kuningasta sekä hänen Michael Jacksonin välistä ystävyyttään. Moni piti outona, että tuolloin reilu kolmekymppinen Jackson kaveerasi 10-vuotiaan Culkinin kanssa, mutta näyttelijä ei nähnyt siinä mitään erikoista.

”Hän otti minuun yhteyttä, koska minulle tapahtui paljon isoja asioita ja nopeasti. Luulen, että hän samaistui siihen”, Culkin pohtii.

”Minulla ei ollut vertaistukea. Kenelläkään muulla minun koulussani ei ollut pienintäkään hajua siitä, mitä kävin läpi. Hän sen sijaan oli kokenut ne samat jutut ja halusi pitää huolta, etten ollut yksin.”

Michael Jacksonin ja tämän suhteista lapsiin on spekuloitu ja puhuttu paljon ja popsuuruus kävi jopa oikeustaisteluja, joissa tätä syytettiin alaikäiseen sekaantumisesta. Culkin puolusti Jacksonia oikeudessa vuonna 2003 ja kuittasi syytökset naurettaviksi. Nyt 38-vuotias Culkin myöntää nukkuneensa Michaelin kanssa samassa sängyssä, mutta kiistää tulleensa ahdistelluksi.

”Ehkä on helppo sanoa, että se oli outoa, mutta minulle se kävi järkeen eikä siinä ollut mitään kummallista.”

Culkinin mukaan he olivat ihan tavallisia ja arkipäiväisiä kavereita, jotka muun muassa huvittelivat soittelemalla pilapuheluita.

”Hän oli todella riemastuttava. Hän oli charmantti, vitun hauska ja hassu”, Culkin toteaa.