Yle: muusikko-tuottaja Mika Sundqvist on kuollut

Moottoripyörä on moottoripyörä -hitistä ja Syksyn sävel -kilpailun voitosta tunnettu muusikko-tuottaja Mika Sundqvist on kuollut. Sundqvistin ystävä muusikko Mikko Alatalo vahvistaa tiedon Ylelle.

Sundqvist kuoli sairauden uuvuttamana lauantain vastaisena yönä.

Sundqvist soitti 1970-luvun alussa bassoa Paula Koivuniemen ja Irwin Goodmanin taustayhtyeissä. Hän liittyi myöhemmin suosittuun Alwari Tuohitorvi -yhtyeeseen, joka englanninkieleen vaihdettuaan muunsi nimensä muotoon Alwari T. Bändin hajottua Sundqvist julkaisi vuonna 1980 klassikoksi muodostuneen Moottoripyörä on moottoripyörä -kappaleen. Vuonna 1982 Sundqvist jatkoi menestystään huumorimusiikin parissa voittamalla Syksyn sävel -kilpailun kappaleella Hormoonihiiret.

Omien tuotostensa lisäksi Sundqvist sävelsi ja sanoitti muille artisteille, kuten Popedalle. Esimerkiksi yhtyeen vuoden 1992 Kersantti Karoliina -hitin sanoitus on Sundqvistin käsialaa.

Sundqvistin omistamalla MSL-studiolla äänitettiin useiden tunnettujen suomalaisten yhtyeiden ja artistien levytyksiä. Sundqvist toimi äänittäjän ja tuottajan ominaisuudessa muun muassa Eppu Normaalin, Popedan, Yön, Juice Leskisen ja Alatalon levyillä.