Yle: Tässä on Nosturin korvaaja – Elmu löysi väliaikaiset uudet tilat Itäkeskuksesta

Kuvituskuva.

Nyt on eräs kuuma kysymys saatu viimein ratkaistua. Elävän musiikin yhdistys Elmu ry on kipuillut pitkään tilaongelmien ikeessä: Nosturi lopettaa toimintansa vuodenvaihteessa, eikä uusia tiloja ole tahtonut löytyä millään. Yhdessä vaiheessa katseet kääntyivät kohti Konepajahallia, sitten puhuttiin Suvilahden kaasukellosta, mutta aina ovat suunnitelmat tyssänneet johonkin. Nyt uusi koti on ilmeisesti löytynyt.

”Uusi Nosturi” sijaitsee näillä näkymin Helsingin Itäkeskuksessa Puhoksen ostoskeskuksessa entisissä Alepan tiloissa, uutisoi Yle. Ensimmäiset keikat on tarkoitus järjestää lokakuussa 2020, ja paikkaan on tarkoitus saada lähes 3000 katsojaa vetävä keikkapaikka, joka toimisi ainakin seuraavat viisi vuotta. Viiden vuoden jälkeen Elmun toiminta siirtyisi joko Suvilahden alueelle tai Pasilan ratapihalle.

Elmu ja kiinteistöyhtiö Puotinharjun Puhoksen hallitus ovat jo sopineet asiasta. Seuraavaksi suunnitelmasta sanoo sanansa kaupunkiympäristölautakunta.

Elmun Tuomas Finne ja Puotinharjun Puhoksen hallituksen puheenjohtaja Maria von Flittner kertovat Ylen jutussa pitkät pätkät suunnitelmistaan, joten käykääpä siellä lukemassa aiheesta tarkemmin. Hyvä, että vaivalloisesti edennyt tilanne näyttää viimein ratkenneen ainakin jollain tapaa. Ja Helsinkiä vaivannut klubikatokin saa tämän uutisen myötä helpotusta – kaupunkihan menettää tässä puolen vuoden sisään sekä Nosturin, Virgin Oilin että The Circuksen.