”Ihme venkulointia, saatana” – Mikko von Hertzen julkaisi tulisen kannanoton Nosturi-jupakan tiimoilta

12.9.2019 14:54

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry on edelleen vaarassa joutua tyhjän päälle. Nosturissa pari vuosikymmentä majaa pitänyt yhdistys joutuu joutuu lähtemään tiloista tämän vuoden loppuun mennessä, ja mitä sen jälkeen tapahtuu, sitä ei kukaan tiedä. Korvaavia tiloja on suunniteltu vuoroin Konepajahalliin, vuoroin Suvilahden kaasukelloon, mutta valmista ei ole tullut.

Nyt Mikko von Hertzen julkaisi Facebookissa kovasanaisen kannanoton tilanteeseen. Von Hertzen jakoi Helsingin Uutisten artikkelin Elmun tilanteesta ja ihmettelee kirjoituksessaan, miksi rockväki näyttää olevan edelleen lapsipuolen asemassa muihin kulttuurimuotoihin verrattuna.

”Ajatelkaapa, jos Musiikkitalon, oopperan tai jonkun Helsingin teattereista paikalle haluttaisiin bygata kaupungin päätöksellä uusi Hiltoni ja attityydi olisi, että ’voi voi, eikö teillä nyt olekaan tilaa harjoitella ja esiintyä enää?’ Ihan oikeasti, minun ja monen muun alamme toimijoista kärsivällisyys alkaa olla lopussa”, Von Hertzen kirjoittaa.

Von Hertzen huomauttaa, että tavallisesti ratkaisuja vastaaviin ongelmiin alkaa löytyä siinä vaiheessa, kun halua ja yritystä on riittävästi. Elmun tilanne on pysynyt auki jo niin pitkän aikaa, että, jossain on jotain vialla.

”Erilaisia vääntöjä ja vedätyksiä on nyt todistettu ja siedetty kaikki nämä uhanalusvuodet, mutta Helsingin kaupunkia ei näytä hirveästi napostelevan meidän vaikea tilanteemme. Tämä [uusien tilojen] ’löytämisen koettaminen’ on kuihtunut kitsaaksi ’ei meillä tähän ole varaa’ -tyyppiseksi kirstuntakanapiileskelyksi. Ihme v***n venkulointia, saatana”, Von Hertzen kirjoittaa.

Nosturi toimii paitsi konserttisalina myös treenikämppäkompleksina, jonka tiloissa harjoittelevat Von Hertzen Brothers, Amorphis ja monet muut maamme kärkinimet. Lue alkuperäinen somepäivitys alta:

Lisää luettavaa