Ylennys vai alennus? Punklegendan riveistä Avenged Sevenfoldiin

Amerikkalaisen Bad Religionin rumpali Brooks Wackerman ilmoitti 28. lokakuuta, että hänen on aika suunnata uusille poluille. No, miehen uutta polkua ei tarvinnut kauan aprikoida, sillä Avenged Sevenfold on nyt pestannut ansioituneen rumputaiteilijan riveihinsä.

– Mietimme Brooksin pestaamista jo Nightmare-albumille (2010), mutta Mike Portnoy tuntui silloin sopivammalta vaihtoehdolta, kertoo laulaja M. Shadows Chris Jerichon vetämässä Talk Is Jericho -podcastissa.

Portnoyn jälkeen Avenged-keppeihin tarttui Arin Ilejay, mutta hänen pestinsä ei kestänyt kovin kauan.

– Huomasimme melko pian, ettemme ole samalla sivulla Arinin kanssa, ja asialle täytyi tehdä jotakin. Päätimme sitten soittaa Brooksille ja kysäistä, mitä hänen elämäänsä kuuluu, Shadows sanoo.

– Olen erittäin ylpeä Bad Religion -ajastani (2001-15), mutta halusin soittaa hieman erilaista musiikkia kaikkien näiden vuosien jälkeen. Avengedin kutsu tuli kuin taivaan lahjana, Wackerman sanoo.

Avenged Sevenfold keräsi niin suurta suosiota kuin ankaraa kritiikkiäkin erityisesti Hail To The King -albumilla vuonna 2013. Kiekko kohosi Suomessa listaykköseksi, mutta esimerkiksi This Means War -kappaleen suoranainen Metallican kopioiminen ei oikein maistunut kaikille.