Yön jäähyväiskeikat jäissä – SK: Jussi Hakulinen riidoissa nykykokoonpanon kanssa: ”Nykyinen yhtye on kusettanut mua paljon”

Menestyksen räjähtäessä 1980-luvun puolivälissä Yön kokoonpanossa soittivat Jussi Hakulinen, Juha Rauäng, Jani Viitanen, Veikko Lehtiranta ja Olli Lindholm. Kuva: Soundin arkisto

Yö-yhtyeessä vuosina 1981–1985 vaikuttanut laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulinen tiedotti maanantaina, että hänen puuhaamansa orkesterin alkuperäiskokoonpanon jäähyväiskeikat eivät toteudukaan. Keikkojen tarkoituksena oli kunnioittaa 12. päivä helmikuuta yllättäen menehtyneen laulaja Olli Lindholmin muistoa ja samalla saatella yhtye lopulliseen lepoon.

Konserttien pitopaikoiksi Hakulinen kaavaili Poria ja Tamperetta. Kitaristi Jani Viitanen ilmoitti kuitenkin heti tuoreeltaan Ilta-Sanomille, ettei aio hankkeeseen osallistua, jonka jälkeen muutkin alkuperäismuusikot alkoivat esittää julkisuudessa hivenen empiviä kannanottoja suunnitelmiin liittyen.

Nyt Hakulinen kertoo Suomen Kuvalehdelle, että halusi esittää keikoilla vain kahden ensimmäisen Yö-albumin ja niiden välissä julkaistun livelevyn materiaalia.

”En ole tykännyt Yön musiikista sen jälkeen, kun siitä tuli iskelmää. Mielestäni Yö ei ollut loppuaikoina oikea bändi, koska sen toiminta oli ulkopuolisten tekemien biisien armoilla. Olihan se kauhea stressi Ollillekin, että mistä biisit milloinkin tulevat ja millaisia ne ovat”, Hakulinen kommentoi lehdelle.

Basisti Juha Rauäng kertoo samaisessa jutussa lupautuneensa aluksi projektiin mukaan, mutta tulleensa asiaa tarkemmin ajateltuaan toisiin aatoksiin.

”On ensisijaisesti Ollin valitsemien Yö-yhtyeen jäsenten asia järjestää jotain, jos he niin haluavat. Yö on yhä olemassa, mutta siinä ovat nykyään eri miehet”, Rauäng sanoo.

Hakulinen ei kuitenkaan ole kiinnostunut yhteistyöstä yhtyeen nykyisen kokoonpanon kanssa.

”Nykyinen yhtye edustaa eri arvoja ja on kusettanut mua paljon. Esimerkiksi esiintymispaikkailmoituksissa ja kappaleiden sovittamisessa. En tee sellaisten tyyppien kanssa yhtään mitään.”

Hakulinen ilmoittaa jutun lopuksi, ettei aio kommentoida aihetta tämän enempää ja toivoo, että hänet jätetään jatkossa sen suhteen rauhaan.