IS: Jussi Hakulisen kaavailema Yön alkuperäiskokoonpanon jäähyväiskeikka vastatuulessa – kitaristi tyrmää suunnitelmat

Menestyksen räjähtäessä 1980-luvun puolivälissä Yön kokoonpanossa soittivat Jussi Hakulinen, Juha Rauäng, Jani Viitanen, Veikko Lehtiranta ja Olli Lindholm. Kuva: Soundin arkisto

Kerroimme hiljattain Jussi Hakulisen aikeista koota Yön alkuperäiskokoonpano jähyväiskeikan merkeissä kunnianosoituksena kuluvan viikon tiistaina menehtyneelle Olli Lindholmille. ”Eihän me Jazzia soiteta mutta Kirjurinluodolla Suistomaan Soittopäiviltä on parhaat keikkamuistot. Olisi Ollinkin mielestä varmasti sopivaa ’sulkea ympyrä’ näin?” Hakulinen kirjoitti Twitterissä pian suru-uutisen kuultuaan. Nyt Ilta-Sanomat on tavoittanut Yön alkuperäiskitaristi Jani Viitasen, joka tyrmää suunnitelmat ykskantaan toteamalla, ettei aio osallistua mahdolliseen konserttiin lainkaan.

”Olen hänelle [Hakuliselle] sanonut, että en ole käytettävissä”, mies kommentoi Ilta-Sanomille ja jatkaa: ”Puhuin Ollin kanssa aikoinaan, että pitäisikö alkuperäinen bändi kasata uudestaan. Olli sanoi, että ei. Kunnioitan hänen mielipidettään tässä asiassa.”

Viitanen soitti Yössä kitaraa vuosina 1981–2000 ja oli mukana myös yhtyeen 20-vuotiskiertueella vuonna 2001.