Youtube ja Teosto viimeinkin sopuun – sopimus musiikintekijöiden korvauksista uusittiin

2.2.2018 20:42

Muistatko vielä marraskuisen kohun, kun Youtube esti suomalaisten musiikintekijöiden musiikkia sisältävien videoiden näkymisen palvelussaan? Nyt suoratoistojätti ja artisteja edustava Teosto ovat päässeet sopuun suomalaisille säveltäjille, sanoittajille ja musiikinkustantajille maksettavista korvauksista.

Sopimus kävi katkolla marraskuussa, mutta nyt uusittu sopimus varmistaa, että Teoston asiakkaana oleville musiikintekijöille ja -kustantajille maksetaan korvaus, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan Youtuben kautta Suomessa. Teosto kertoo verkkosivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa olevansa syystäkin tyytyväinen sopimuksen uusimiseen.

– Tavoitteemme on, että musiikintekijät ja -kustantajat saavat korvauksen, kun heidän musiikkiaan käytetään. Haluamme, että musiikkia on mahdollisimman paljon kuluttajien saatavilla ja että musiikin ystävät voivat nauttia musiikkisisällöistä mahdollisimman helposti, Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä kommentoi.

Youtuben edustaja Sami Valkosen, Director of International Music Publishing Partnership, mukaan sopimuksen uusiminen on tärkeä askel tavoitteessamme varmistaa arvonluonti musiikin tekijöille sekä paras mahdollinen kokemus suomalaisille kuluttajille.

Teoston julkaisemasta tiedotteesta ei selviä millaisia korvausmääriä artisteille maksetaan Youtubessa kertyneistä katselukerroista. Tuloa kertyy artistille, kun Youtuben kumppaniohjelmaan kuuluvissa videoissa esitetään mainoksia.

2.1.2018 22:30: Uutista korjattu. Vaihdettu ”artisti”-termin tilalle musiikintekijä, koska Teoston toimialaan kuuluvat musiikintekijät ja -kustantajat, eivät musiikinesittäjät.

Lisää luettavaa