Youtube-käyttäjä muokkasi Metallican mielipiteitä jakavasta vuoden 2003 levystä lyhennetyn version – tältä se kuulostaa

Metallica vuosimallia 2003.
Kristin Callahan/Everett Collection/All Over Press

Metallican vuonna 2003 julkaisema kahdeksas pitkäsoitto St. Anger on jakanut mielipiteitä aina ilmestymisestään lähtien. Paitsi kappalemateriaali, myös erityisesti Lars Ulrichin virvelisoundi on vuosien varrella kerännyt runsaasti kritiikkiä osakseen. Onhan levyllä sitten vielä tuota pituuttakin. Toisaalta taas albumi oli ilmestymisvuotensa myydyin ulkomainen pitkäsoitto Suomessa, joten ostajakuntaa edellä mainitut seikat eivät onnistuneet karkottamaan. Maailmanlaajuisesti lättyä on kaupiteltu kuutisen miljoonaa kappaletta.

Youtubessa operoiva Music Dungeon on kuitenkin tarttunut yhteen ns. epäkohdista ja leikannut levyltä 25 minuuttia ”ylimääräistä”.

”Tämä oli pieni projekti jonka aloitin viime vuonna ja jätin sen muhimaan”, Music Dungeon selvittää. ”Päätin julkaista sen, sillä se tarjosi levylle sen suuresti kaipaamaa trimmausta. Siellä on paljon hyviä ideoita, jotka ovat joko huonosti toteutettuja tai venytetty liian pitkiksi (pöhöttyneet kappaleiden pituudet). Ajatuksena oli pitää biisit sellaisinaan, mutta keskittyä itse asiaan.”

Kuuntele alta.