Zakk Wylde ei taatusti unohda ensimmäistä keikkaansa Ozzyn bändissä – soitti murhaajien keskellä vankilassa

1.8.2022 12:46

On keikkoja, ja sitten on hurjia keikkoja – ja näiden lisäksi on vielä sellaisia keikkoja, joista riittää kerrottavaa lapsenlapsille asti. Zakk Wylden tulikaste Ozzy Osbournen bändissä kuuluu saletisti viimeksi mainittuihin. Konsertista kertoo Metal Injection, ja se tapahtui vuonna 1987 – vankilassa.

Homma meni ilmeisesti niin, että Ozzy Osbournelle kaavailtiin 1980-luvulla kiertuetta Britannian vankiloihin. Miten tällainen älynväläys lienee syntynyt, paha sanoa – kenties vankilarundi sopi ”Pimeyden prinssin” imagoon, kenties suljettu vankila oli hyvä saada bändin uusi kokoonpano keikkakuntoon ilman suurempaa mediahuomiota, miten lienee. Täysmittaista kiertuetta ei joka tapauksessa koskaan nähty, mutta yhden keikan Ozzy ehti soittaa Wormwood Scrubs -vankilassa Lontoossa.

Keikka järjestettiin 28.7.1987, ja se oli myös ensimmäinen kerta, kun Zakk Wylde konsertoi Ozzyn rinnalla. Vasta parikymppinen Wylde korvasi Bark at the Moonilla ja The Ultimate Sinillä musisoineen Jake E. Leen, ja vankilakeikka oli nuorukaiselle todellinen hyppy syvään päätyyn.

”Koko homma oli todella outo, esiinnyimme elinkautisvankien edessä. Ajattelin vain, että toivottavasti läpäisen tämän testin. Olin eniten Pamela Andersonia muistuttava asia, mitä nämä tyypit näkivät koko elämänsä aikana!” Wylde muisteli myöhemmin Metal Hammerin haastattelussa.

Ozzy puolestaan lisäsi, että heti kun Wylde astui lavalle, sali täyttyi vislauksista ja huuteluista, kun vangit halusivat tehdä pitkänhuiskean kitaristin kanssa lähempää tuttavuutta. Vankilassa kärsi tuomiotaan muun muassa sarjamurhaaja Dennis Nielsen sekä muita pahamaineisia tappajia.

”Vangit pitivät Zakkista kovasti. He kaikki halusivat hänet vierailulle selliinsä keikan jälkeen. Ilmeisesti he eivät olleet nähneet sellaista mukavannäköistä nuorta kaveria pitkään aikaan. Häivyimme sieltä niin pian kuin mahdollista välttääksemme pahemman mellakan”, Ozzy muisteli.

Setlist.fm-sivuston mukaan Ozzyn kokoonpanon keikka käsitti tasan yhden kappaleen, Jailhouse Rockin. Epäilemättä kiva reissu kaikille osapuolille.

Lisää luettavaa