ZZ Top julkaisee uuden levyn, joka äänitettiin ennen Dusty Hillin kuolemaa – ”Monella tapaa todellinen paluu juurille”

Sami Turunen

"'The Dust' on ehkä poistunut rakennuksesta, mutta hän on yhä hyvin läsnä kanssamme."

ZZ Top julkaisee 22. kesäkuuta uuden albumin Raw. Vuonna 2019 ilmestyneen That Little Ol’ Band From Texas -dokumentin kylkiäisiksi tehty levy äänitettiin livenä Teksasin Gruene Hallissa ja sillä soittaa yhtyeen klassinen trio Billy Gibbons, Frank Beard sekä kesällä 2021 menehtynyt Dusty Hill. Albumille valikoidut kappaleet ovat samalla läpileikkaus bändin jo yli viisi vuosikymmentä kestäneestä urasta.

”Tämä oli monella tapaa todellinen paluu juurille. Vain me ja musiikki, ei tuhatpäistä yleisöä, ei kiertuebussien kolonnaa. Tiesimme heti, että tämä on todella ainutlaatuinen tilaisuus olla yhdessä samassa paikassa aikaan. Se oli riisuttua kuin silloin kun ensimmäisen kerran aloimme keikkailla ja ajaa ympäri Teksasia farmariautolla ja kuulimme ensimmäistä kertaa omia biisejämme radiosta. Pidimme yhtä kuin veljet. ’The Dust’ on ehkä poistunut rakennuksesta, mutta hän on yhä hyvin läsnä kanssamme”, Gibbons ja Beard kommentoivat.

Yhtye julkistaa samalla lähtevänsä alkukesästä Amerikan-kiertueelle. Edellisellä kiertueella Dusty Hillin korvaajana lavalla nähtiin yhtyeen pitkäaikainen kitarateknikko Elwood Francis.

Raw-albumin kansikuva ja kappalelista näyttävät seuraavalta:

01. Brown Sugar
02. Just Got Paid
03. Heard It On The X
04. La Grange
05. Tush
06. Thunderbird
07. I’m Bad, I’m Nationwide
08. Gimme All Your Lovin’
09. Blue Jean Blues
10. Certified Blues
11. Tube Snake Boogie