ZZ Top -pomo joulutunnelmissa – kuuntele Billy Gibbonsin bluesilla ja moottoriöljyllä voitelema versio klassisesta joululaulusta

9.11.2021 20:19

ZZ Top -keulakuva Billy F. Gibbons on heittäytynyt joulutunnelmiin ja julkaissut oman versionsa kaikkien tuntemasta joululaulusta. Blueslegendan käsittelyssä Kulkuset-kappale, englanniksi Jingle Bells, on muuntunut rapsakaksi bluespalaksi ja saanut nimekseen varsin osuvasti Jingle Bell Blues. Kappaleen nauhoituksissa on häärännyt mukana myös Gibbonsin luottomies Michael Fiorentino.

”Äkkäsin, että kaikki rakastavat joulumusiikkia”, Gibbons kommentoi. ”Ja kaikki rakastavat Jimmy Reedin bluesviboja, joten ajattelimme yhdistää ne. Heitimme sekaan vähän hot rod -viittauksia, sillä suosimamme kelkka toimii hevosvoimilla.”

James Lord Pierpointin säveltämä, ja vuonna 1857 julkaistu jouluklassikko on vuosikymmenien aikana taipunut moneen, muun muassa Frank Sinatran, Ella Fitzgeraldin, Merle Haggardin, José Felicianon, Fats Dominon ja Barenaked Ladiesin käsittelyssä. Suomessa kappaletta ovat tulkinneet muiden muassa Brita Koivunen, Eila Pellinen, Fredi ja Kai Hyttinen.

Gibbons julkaisi Hardware-sooloalbuminsa kesäkuussa.

Kuuntele Jingle Bell Blues alta.

Lisää luettavaa