Children Of Bodom studiossa ja treeniksellä

https://www.youtube.com/watch?v=L23UAT1lzmQ

Children Of Bodomin kymmenen uuden raidan tallennus etenee Helsingissä.

– Mukavaa vaihtelua, mehän teemme levyt yleensä keskellä pimeää metsää, Alexi Laiho nauraa Soundin uutisille. – Ja kannut kävimme toki taas äänittämässä Petraxilla, eli tavallista studiomeininkiä tuli viikko leikittyä. Mutta keihäät saa oikein hyvin talteen pienemmässä paikassa. Kiipparit Shakma (Janne Wirman) vetää kotonaan.

Kitaristilaulaja kiirehtii parhaillaan tekstejä valmiiksi helmikuun alkuun. Silloin starttaa urakan seuraava vaihe, kun Peter Tägtgren saapuu kymmeneksi päiväksi hiomaan kosketinsoundeja ja laulattamaan Laihoa.

Äänitämme Roxettea ja Bananaramaa sekä biisin, jonka Burrn!-lehden lukijat valitsivat

– Valmiina ovat vasta All Twisted ja Slowdance On Nails, muuten mennään vielä otsikoilla kuten Moto GP, Kananmuisti-ilmiö, FC Pettymys ja Trondheim, jonka nimestä voi arvella myös jotain musan luonteesta, Alexi kertoo.

Yhtyeen sisältä kantautui hiljan toive aktiivisemmasta roolista biisinteossa.

– Kitarasovituksia haluaisin myös miettiä vähän tarkemmin. Niistä saisi aika vähällä kiinnostavampia ja tasapuolisempia, Roope Latvala laukoi Soundissa 09/12.

Onko Laiho ottanut aisaparinsa ja Stone-legendan toiveet nyt paremmin huomioon?

– Roope on tosiaan heitellyt tavallista enemmän ideoita, Alexi miettii. – Ja samoin muutkin. Niihin pätee tuttu sääntö: hyvät ehdotukset käytetään.

Kitarapuolelle Laiho enteilee myös jotain uutta.

– Vierailin 2007 Annihilatorin levyllä Metal, joten Jeff Waters on meille soolon pystyssä!

Hulvattomia lainojakin on tuttuun tapaan luvassa ennen kesää ilmestyvän kahdeksannen kiekon erikoisversioille.

– Soundi saakoon tiedottaa, että äänitämme Roxettea ja Bananaramaa sekä biisin, jonka Burrn!-lehden lukijat valitsivat, Alexi päättää.

Teksti: Petri Silas
Kuva: Timo Isoaho
Video: Petri Silas ja Timo Isoaho