Tobias Forge kuvailee alkuperäistä visiotaan Ghostista – ”Keikkojen oli tarkoitus olla lähempänä musikaalia tai teatteria”

"Ensimmäinen kappale syntyi kuin tyhjästä ja se tuntui oudolta sekoitukselta, joka jostain syystä vain toimi."
8.5.2018 17:31

Ghostin nokkamies Tobias Forge antoi vappupäivänä ensimmäisen maskittoman haastattelunsa Los Angelesin Grammy-museossa. Forge kuvaili yleisön edessä käydyssä haastattelutilaisuudessa alkuperäistä visiotaan Ghostista ja kuinka bändi syntyi.

– Alunperin ajatuksenani oli se olisi teknisesti ottaen bändi, mutta soitettujen keikkojen oli tarkoitus olla lähempänä musikaalia tai teatteria. Kun olin lapsi, pidin Catsin tai Oopperan kummituksen kaltaisissa musikaaleissa käymisestä. Siinä oli jotain todella haltioivaa: esitys alkaa tiettyyn aikaan, loppuu tiettyyn aikaan ja et mieti liikaa sitä, mitä tapahtuu ennen ja jälkeen esityksen, Forge kuvaili alkuperäistä näkemystään bändinsä suunnasta.

Blabbermouthin kirjaamassa haastattelussa Forge kertoi kuinka Ghost sai alkunsa hänen säveltämästään yksittäisestä kappaleesta. Tuo nimenomainen kappale päätyi lopulta bändin vuoden 2010 Opus Eponymous -debyyttialbumille nimellä Stand By Him.

– Kun kirjoitin ensimmäistä levyä, tunsin oloni hyvin innostuneeksi, sillä kirjoitusprosessi oli niin leikkisää. Ensimmäinen kappale syntyi kuin tyhjästä ja se tuntui oudolta sekoitukselta, joka jostain syystä vain toimi. Se oli kuin heavy metal -parodiakappale, mutta se puhutteli minua ja tuntui erityiseltä, Forge paljasti.

Forgen aiemmasta Repugnant-yhtyeessä soittanut basisti Gustaf Lindström, joka tunnetaan myös nimellä Carlos Sathanas, sai ensimmäisenä kuulla Stand By Himin. Lindström ehdotti heti Forgelle, että kaksikon tulisi perustaa uusi yhtye tälle konseptille.

– Sanoin, että ”meillä on vain yksi kappale. Pääsemme tällä vain tiettyyn pisteeseen saakka. Anna minun tedä tämä – anna minun katsoa mitä syntyy, jos teen kaksi kappaletta lisää tällä samalla leikkisällä tavalla, jossa tuntuu että voisi sekoittaa mitä vain. Ja jos se toimii, ehkä me voimme tehdä siitä jotain”.

Forge muistelee seuraavaksi syntyneen kappaleiden Death Knell ja Prime Mover. Tällä tavalla syntyi Ghostin debyyttialbumi, mutta vuoden 2013 Infestissumamin kohdalla Forge kertoo, ettei halunnut toistaa itseään.

– Olisi ollut helppoa yrittää tehdä Opus Eponymous II ja pysyä rutiinissa. Mutta minusta tuntui, että jos haluamme tämän menevän mihinkään, meidän tulisi ottaa isoja askeleita joka kerta. Ihmisiä voi yllättää, mutta ensimmäisen levymme lyriikat ovat hieman kuvitteellisia. Pidän okkultismia käsittelevästä musiikista, jossa lauletaan reseptejä mustille messuille. Se on siistiä ja rakastan sitä, mutta sitä on vaikea tehdä albumi toisensa perään. Ennemmin tai myöhemmin, se kynttilä palaa loppuun.

Lisää luettavaa