”Ghostia ei koskaan perustettu bändiksi” – Ghost-nokkamies avautuu yhtyeensä ihmettelyä herättäneistä kokoonpanomuutoksista

Ruotsin heavy-ylpeys Ghostin keulahahmo Papa Emeritus/Tobias Forge avartaa ranskalaiselle Radiometal.comille sotkuja riitoihin ajautuneen yhtyeen kulissien takaa. Kysyttäessä, onko yhtyeen jäseniä esimerkiksi pyydetty allekirjoittamaan dokumentti henkilöllisyytensä salassa pitämiseksi, mies paljastaa seuraavaa:

”Yksi virheistä taisi olla jättää painostamatta heitä ja olla määräämättä asiaa sopimuksella. Sanotaan vain, että tietenkään tuollaista pykälää ei ollut, sillä ajattelin sen kuuluvan sopimukseemme luonnostaan, mutta ilmeisestikään niin ei sitten ollutkaan… kirjallista estoa henkilöllisyyden paljastamisen estämikseksi ei ollut.”

”En voi kertoa koko tarinaa menemättä yksityiskohtiin, mutta juttu on sillä lailla, että Ghostia ei koskaan perustettu bändiksi ja ensimmäinen kokoonpano kasattiin vasta kun ensimmäinen levy oli äänitetty. Sekin oli pelkästään live-kokoonpano. Tuo poppoo on muuttunut jo monet kerrat. Jos olet seurannut meitä siitä, kun aloitimme keikkailun lokakuussa 2010, huomaat, että vuosien varrella on tapahnut monen monta muutosta. Kukaan viime vuoden marraskuussa mukana olleista ei ollut esimerkiksi mukana Opus Eponymous -albumilla.”

”Emme koskaan perustaneet bändiä yhdessä. Osa jäsenistä soitti livenä ja osa live-esiintyjistä ei välttämättä koskaan soittanut albumeilla. Esimerkiksi Opuksella ja Melioralla soitti rumpali, joka ei ole koskaan soittanut kanssamme livenä. Minun puolestani asiassa ei ole ikinä ollut… mitä jotkut fanit eivät usko todeksi. Koittaa aika, jolloin ihmiset huomaavat, että mitä he ajattelevat tai sanovat ei ole totta, se ei perustu totuudelle. Se kuitenkin sopii minulle, ei hätiä mitiä.”