Ilmoitus: Festivaalielämyksiä Tallinnassa ja maailman kovimpia livebändejä Riikassa – koe Öllesummer ja Red Hot Chili Peppers vain muutaman tunnin matkan päässä

Öllesummerissa nähdään yli 100 huippuesiintyjää neljän päivän aikana. Red Hot Chili Peppers soittaa upealla Lucavsalan saarella. Karkaa kesäiselle keikkareissulle Tallink Shuttlen kyydillä.
16.6.2017 09:21

[ILMOITUS]

Öllesummer
5.–8.7. Tallinna, Viro

Öllesummer on saavuttanut legendaarisen aseman Tallinnan kesässä. Viron suurin ulkoilmafestivaali järjestetään Laulukentällä, jossa neljän päivän aikana esiintyy yli 100 artistia.

Kansainväliset pääesiintyjät, kuten Hurts ja Kasabian, eivät esittelyitä kaipaa. Paikallisista tähdistä mainittakoon Tommy Cash ja I Wear* Experiment.

Tommy Cash on tehnyt tiivistä yhteistyötä myös Suomenlahden tällä puolen. Virolaisräppäri on todellinen oman eksentrisen tiensä kulkija. Vinksahtaneilla videoillaan viraalihittejä luonut Tommy Cash tuo Öllesummeriin kansainvälisen show’n, jonka luvataan olevan audiovisuaalisen portti artistin psykedeeliseen maailmaan.

Elektronisilla elementeillä maustettua elokuvallista vaihtoehtopoppia esittävä I Wear* Experiment on saanut tunnustusta myös kotimaansa rajojen ulkopuolella. Viron musiikkilehdistössä Hurtsin lämppärinä kiertänyttä bändiä pidetään yhtenä maan parhaista live-esiintyjistä. Pohjoismainen jylhyys, Mew’n iskevyys ja M83:n tunnelmallisuus paiskaavat kättä I Wear* Experimentin musiikissa.

Musiikkikattauksen lisäksi Öllesummerista löytyy kliseistä ilmausta käyttäen jokaiselle jotakin. Olitpa sitten pienpanimo-oluiden, street foodin, hyvien viinien, urheilun tai pokerin ystävä, Öllesummer tarjoaa oheisohjelmaa makuusi.

Red Hot Chili Peppers
27.7. Riika, Latvia

Red Hot Chili Peppers esiintyy Riikassa Lucavsalan saarella. Daugavan joesta löytyvä saari on suosittu vapaa-ajanviettokohde, josta löytyy uimarantoja, piknikpaikkoja ja monipuolista aktiviteettia koko perheelle.

Red Hot Chili Peppers on kasvanut 1980-luvulla perustetusta rääväsuisesta funk-rock-partiosta yhdeksi maailman suurimmista stadionrock-nimistä – silti saman keskenkasvuisen pilkkeen silmäkulmassa säilyttäen. Käynnissä olevan maailmankiertueen keikoilla on nähty ja kuultu RHCP:n suosikkibiisien lisäksi hurjia jamisessioita, joissa instrumentitkin ovat vaihtaneet omistajaa, ja kappaleita joita bändi ei ole soittanut vuosikausiin.

Vaikka konkarimuusikot Anthony Kiedis, Flea ja Chad Smith eivät ole näyttäneet merkkejä varman päälle pelaamisesta, on mukaan liittynyt nuoremman polven kitaristi Josh Klinghoffer saanut bändiin vielä enemmän eloa.

Viimevuotinen The Getaway -albumi päätti bändin 25-vuotisen yhteistyön tuottaja Rick Rubinin kanssa. Danger Mousen tuottama levy nousi Suomen albumilistan kakkoseksi ja poiki hittibiisit Dark Necessities ja Go Robot. Sekä nämä että klassikot kuten Scar Tissue, Californication, Aeroplane ja Give It Away soivat takuuvarmasti Riikan kesäillassa.

Tallinnaan ja Riikaan

Tallinkin Star- ja uusi Megastar-shuttle liikennöivät Helsingin ja Tallinnan väliä kuusi kertaa päivässä. Matka kestää vaivaiset kaksi tuntia – juuri passeli aika tehdä ostokset kelluvassa ostoskeskuksessa. Lue lisää aikatauluista tästä klikkaamalla, ja Starin ja Megastarin shoppailumahdollisuuksista tästä.

Tallink tarjoaa edullisia, matkat sisältäviä hotellipaketteja Tallinnaan ja myös Riikasta löytyy Tallinkin hotelli. Myös Airbnb on varteenotettava vaihtoehto konserttireissulaiselle. Lue lisää majoituksesta tästä klikkaamalla.

Oma auton voi ottaa kätevästi mukaan ja kesällä takapenkkiläiset matkustavat ilmaiseksi. Lue lisää tästä klikkaamalla.

Mikäli et matkusta omalla autolla, Tallinnan satamasta pääsee kätevästi Riikaan Superbusin kyydillä kolme kertaa päivässä. Bussimatka kestää 4,5 tuntia.

Lisää luettavaa