Ilmoitus: Kesärauha vilisee jälleen upeita musiikkielämyksiä – Norjasta saapuu Turkuun harvinaisen komea livespektaakkeli

Kesärauha-festivaali järjestetään jälleen Turun Linnanpuistossa 16.–18. kesäkuuta 2023.
19.12.2022 08:53

ILMOITUS Turun Kesärauha on muodostunut neljässä vuodessa yhdeksi Suomen kesäfestivaalien ehdottomista kohokohdista. Virkeä indiefestari tuo yleisön eteen sekä nykyhetken kuumimpia tähtiä että niitä artisteja, jotka ovat hyvää vauhtia nousemassa kohti musiikkikentän kärkeä.

Kesärauhan panostukset viihtyisään festariympäristöön ovat nekin tuottaneet tulosta. Linnanpuiston miljöö on tunnelmaltaan aivan eri luokkaa kuin tavallisissa hiekkakentille pystytettävissä rokkitapahtumissa. Turun linnan muurien sisäpuolella järjestettävä Elektrolinna on puolestaan aivan ainutlaatuinen seikkailu, jossa keskiaikainen tunnelma yhdistyy elektronisen musiikin rytmeihin.

Nyt Kesärauha esittelee yleisölle ensi kesän tarjontaansa, eikä vuosi 2023 jää jälkeen edellisistä. Itse asiassa artistikattauksen alkurysäyksestäkin näkee, että Kesärauha parantaa otteitaan vuosi vuodelta.

Heti alkuun festivaali lupaa, että ensi kesänä nähdään Kesärauhan historian upein audiovisuaalinen keikkaspektaakkeli. Siitä vastaa norjalainen elektronisen musiikin suurnimi Röyksopp, joka konsertoi ensi vuonna ensimmäistä kertaa Turussa. Svein Bergen ja Torbjørn Brundtlandin muodostaman yhtyeen konsertteja on ihasteltu kansainvälisessä musiikkimediassa aina Pitchforkissa asti, joten turkulaisyleisö saa nähdä jotain aivan erityistä!

Röyksopp

Mitä kotimaisiin artisteihin tulee, Kesärauhan esiintyjäkaartissa on jo tässä vaiheessa kunnioitettava kokoelma Suomen kiinnostavimpia kokoonpanoja. Linnanpuistossa konsertoi ensinnäkin Maustetytöt, joka Agents-seikkailujensa jälkeen esiintyy taas omin voimin. Unenomaisen taidepopin taituri Yona tuli suurelle yleisölle tutuksi viimeistään Vain elämää -ohjelman tähtenä, ja pop-taituri Anna Puu nousee ensi kesänä ensimmäistä kertaa Kesärauhan lavalle.

Suomalaisen rockin valtionpäämiesluokkaan kuuluva Ismo Alanko on myös varmistunut Linnanpuiston esiintyjäkaartiin, ja nuoremman polven suosikeista paikalla on tämän vuoden striimatuimpien artistien joukkoon kuuluva räppäri Cledos. Juhlitun Kaikki talot huojuu -albumin viime maaliskuussa julkaissut Antti Autio saapuu Turkuun erikoiskokoonpanon kera, ja viime kesänä turkulaisyleisön hurmannut Pehmoaino palaa rikospaikalle toistamaan temppunsa.

Kotimaisen rockin konkariosastolta Kesärauhassa konsertoi 22-Pistepirkko, jota arvovaltaisempaa bändiä saa indiepiireistä etsiä. Suomalaisilla musiikkifaneilla oli hymy herkässä, kun P-K ja Asko Keränen sekä Espe Haverinen saivat välinsä kuntoon ja bändinsä taas esiintymisareenoille. Viime kesänä alkanut Pistepirkkojen uusi tuleminen jatkuu tukevasti ensi vuonna.

Eivätkä artistit Kesärauhasta siihen lopu. Mukana ovat myös räppäri-tuottaja Pesso, räpistä spoken wordiin sujuvasti vaihtava Draama-Helmi, kulttimainetta nauttiva elektroartisti Huoratron, psykedeeleiltä tuoksahtavaa teknoa esittävä Business City, hiphopin ja r&b:n maailmoissa seikkaileva Lauri Haav, lantiota liikuttavista keikoistaan kuuluisa Ege Zulu & Swengarit sekä etnoa ja teknoa yhdistelevä Suistamon Sähkö.

Pop Poko

Rockpuolelta mainittakoon lisäksi 20 vuoden ikään ehtinyt Sydän Sydän, shoegaze-soundeja viljelevä turkulaisyhtye Ruissalo Amping sekä Ruotsista Turkuun saapuva indiepop-bändi Dina Ögon. Erityismaininnan ansaitsee myös norjalainen, vaihtoehtoista rockmusiikkia esittävä Pom Poko, joka esittää Kesärauhassa ihka ensimmäisen Suomen-keikkansa.

Näilläkin eväillä pärjättäisiin, mutta artistijulkistuksia on tulossa vielä huomattavasti lisää. Kannattaa kuitenkin jo silmäillä tarkkaan Lippupisteen myyntikanavia: Kesärauhan kolmen päivän liput ovat nyt myynnissä erikoishintaan 145 euroa, ja tämä tarjous on voimassa vain uudenvuodenaattoon saakka. Hanki siis omasi jo hyvissä ajoin – vaikkapa joululahjaksi joko itselle tai läheiselle!

Lisää luettavaa