Ilmoitus: Lost in Music tuo Tampereelle vuoden 2022 kuumimmat artistit – tarjontaa riittää joka makuun kaikista genreistä

Klubifestivaali Lost in Music järjestetään Tampereella 28.9.–1.10. Tapahtuma tuo kaupunkiin yli sata artistia ja yhtyettä.

Stoned Statues, 22-Pistepirkko ja Pehmoaino.

ILMOITUS Haluatko tietää, millaisia pohjavirtauksia Suomen musiikkikentällä on juuri nyt liikkeellä? Perinteikäs kaupunkifestivaali Lost in Music tarjoaa 28.9.–1.10. kattavan läpivalaisun maamme populaarimusiikkikenttään ja näyttää, mihin bändeihin ja artisteihin kannattaa kiinnittää huomiota juuri nyt. Festivaalin tyylikirjo on monipuolisuudessaan vertaansa vailla: mukana on niin thrash metalia, räppiä, indierockia kuin bluegrass-hullutteluakin.

Lost in Music levittäytyy tuttuun tapaan ympäri Tampereen, ja elävästä musiikista voidaan nauttia niin suuressa hallissa kuin intiimien pikkuklubien hämyssä. Tapahtumapaikkoja ovat Pakkahuone, Klubi, G Livelab, Telakka, Olympia, YO-talo, Secret Sauceity, O’Connell’s, H5 ja Maanalainen.

Avauspäivänä 28.9. Tampereella esiintyy niin konkaribändejä kuin tuoreempia tulokkaita. Veteraaniosastolta mainittakoon esimerkiksi metallisuuruus Mokoma, joka soittaa itseoikeutetusti Pakkahuoneen viimeisenä esiintyjänä kello 23. Kotimaisen indierockin pioneeri 22-Pistepirkko puolestaan musisoi samoihin aikoihin Olympiassa.

Muita huomionarvoisia nimiä ovat Pakkahuoneella kello 21.45 esiintyvä Stoned Statues, Sakara Recordsin tuore kiinnitys, jonka energiset keikat ovat keränneet yhtyeelle vankkumattomia kannattajia sekä kriitikoiden että suuren yleisön keskuudesta. Klubin viimeisenä bändinä kello 00.15 puolestaan herättää pahennusta teollisuusmetallin sanansaattaja Fear of Domination. Secret Sauceityn lavalla yleisöä vilitsee klo 22.30 jo kymmenen vuoden ikään ennättänyt räminäryhmä Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS, ja Uuden musiikin kilpailussa suurelle yleisölle esittäytynyt Cyan Kicks kapuaa Pakkahuoneen lavalle klo 20.30.

Keskiviikon mittaan konsertoivat myös Beyond Awareness, Dirt ja Detset (Klubi), Vilma Jää ja Diskopunk (Olympia), Sophia Mitiku, Sepikka ja Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi (G Livelab), Nipponi & Napakettu, Jami Faltin, Lemfreck ja 8th Myth & Invictus (H5), Kiusa, Kihlat ja The Toxics (Maanalainen) Black Lizard ja Ruissalo Amping (Secret Sauceity) sekä OK:KO ja Vimma (O’Connell’s).

Torstaina jatketaan edellispäivän viitoittamalla tiellä, sillä keskiviikkona konsertoineen 22-Pistepirkon laulaja-kitaristi PK Keränen esiintyy Lost in Musicissa myös omin päin. Keränen kapuaa 29.9. Leija Lautamajan kera G Livelabin lavalle klo 21. Olympiassa torstai on omistettu naisartisteille, sillä talon ottavat haltuunsa vuorotellen Yona, Litku Klemetti, Anna Järvinen sekä Pauliina Nymanin keulakuvittama Pambikallio. Steve’n’Seagullsin rempseä bluegrass-show valloittaa YO-talon klo 22.15.

Jos haluaa katsastaa, millaista katurock-osaamista Suomesta löytyy vuonna 2022, YO-talossa klo 23.30 konsertoiva Shiraz Lane tarjoaa tähän yhden vastauksen. Klubi & Pakkahuone -akselilla nähdään puolenyön tienoilla vahvassa nousussa olevat lauluntekijät Arppa ja Antti Autio, ja Huoratron päättää Klubin torstain klo 00.45 armottomalla elektronisen musiikin vyörytyksellään.

Torstai on muutenkin toivoa täynnä, sillä esiintyjiä riittää suorastaan hengästyttävän runsaasti ympäri kaupunkia. Päivän mittaan konsertoivat Mikko Joensuu ja Cleaning Women (G Livelab), Viivi, Ege Zulu, F, Olivera, Averagekidluke ja Erika Sirola (Tullikamari), Blacflaco, Safira, Madboiali ja Slani (H5), Mary Ann Hawkins, Einari Stylman ja Sir Liselot (Secret Sauceity), Aho, Ada Aik ja Elia Lombardini (Telakka), Wake Up Frankie ja Block of Flats (YO-talo), Giant Mammoth, Pretty ja Head First (Maanalainen) sekä Rain Diary ja Pastis (O’Connels).

Perjantaina 30.9. Tampereella kuullaan runsaasti tasokasta hiphop- ja pop-osaamista. Tullikamarilla Klubin ja Pakkahuoneen lavoilla vierailevat päivän mittaan 23-vuotias viraali-ihme Cledos, lapsitähdestä nuoreksi mieheksi varttunut Robin Packalen, tunnelmallisen popmusiikin nouseva tähti Pehmoaino, jääkiekon MM-kultajuhlissa yleisön hurmannut Ramses II sekä Costee, Melo, Rosa Coste ja Rony Rex. Olympiassa osaamistaan esittelevät underground-rapin suuri nimi Eevil Stöö, näyttelijänäkin kunnostautunut poptähti Elias Gould sekä Matriarkaatti, Nelma U ja Figaro.

Säröisemmän laidan yhtyeitä edustavat esimerkiksi Rammsteinin jalanjäljissä kulkeva Ruoska, joka valloittaa YO-talon klo 23.40, sekä Secret Sauceityssä perjantain mittaan metelöivät punk- ja emo-osaston bändit Moshi Moshi, Suosikki ja Sorsajengi. Progerockin lippua liehuttava Hidria Spacefolk puolestaan esiintyy G Livelabissa keskiyön tunteina.

30.9. esiintymisvuoronsa saavat myös Suad ja Polymoon (G Livelab), Saruru ja King Satan (YO-talo), Ty Roxy, Knife Girl ja Venior (Telakka), Turisti, Sonia, Glayden ja Vepu (H5), Nghtrdio, Musta Hanhi ja Kati (Maanalainen) sekä Akkajee ja Pääsky (O’Connell’s).

Festivaalin päätöspäivän esiintyjäkaarti on tuttuun tapaan monipuolinen paketti konkareita ja tulokkaita kaikista musiikkityyleistä. Lauantaina 1.10. raskaampaa rockia tarjoavat gambinanhuuruiseen riffittelyyn erikoistunut Rytmihäiriö sekä stoner-kokoonpano Demonic Death Judge, jotka jytisyttävät rakenteita Olympiassa. Tero-Petri & Korvaamattomat, Miia Junes sekä The Wrecking Queens- ja The Lieblings -muusikoista koostuva Of Wild puolestaan soittavat Telakalla perinteistä ja elektronisempaa poprockia.

Sodankyläläinen Stepa, toimittajanakin työskennellyt MC Koo, kolmen tamperelaisräppärin muodostama Kosmiset Liskot sekä kesällä debyyttilevynsä julkaissut Paha Jama vastaavat päivän hiphop-rautaisannoksesta YO-talolla. Vaihtoehtorockia esittävä Antivalent sekä tukevaa konejytkettä kappaleissaan hyödyntävä Luna Kills villitsevät yleisöä Maanalaisessa.

Päätöspäivän muita tähtiä ovat Tuhka ja Theilou (O’Connell’s) sekä Tippa, Baby Blu ja Nuppu Oinas (H5). Onhan siinä jo sellainen kattaus, että hyvillä mielin voi sanoa, että kaikenlaista riittää moneen makuun!

Lost in Musicin pääsyliput ovat myynnissä Tiketissä. Kaikkiin tapahtumiin pääsyn oikeuttavan festivaalirannekkeen voi lunastaa hintaan 75 euroa. Lippuja voi ostaa myös erikseen kunkin tapahtumapäivän yksittäisille klubeille. Vieraile lippukaupassa selaamassa tarjontaa tarkemmin!