Ilmoitus: Oletko tatuointien ystävä? Jyväskylässä järjestetään festivaali, joka tarkoitettu juuri sinulle!

Onko harkinnassa pyörinyt uuden tatuoinnin ottaminen kesän varalle? Mikäli tällainen ajatus on käynyt mielessä, on syytä harkita vakavasti Tatuointi, rock ja taide -tapahtumaan lähtemistä. Festivaali järjestetään 25.–26. toukokuuta Jyväskylän Paviljongissa.

[ILMOITUS] Neljättä kertaa järjestettävä festivaali on sekoitus kaikkea, mitä tatuointimaailmassa tapahtuu. Mukana on useita kansainvälisesti noteerattuja tatuointiartisteja sekä runsaasti alan kotimaisia ammattilaisia. Viihtyvyyttä lisäävät mainiot livebändit sekä lapsille suunnattu skeittausalue.

Tapahtumassa voi joko ottaa tatuoinnin tai vaikkapa etsiä inspiraatioa sille, miltä seuraava kuva voisi näyttää. Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Simply Tattoo -studion Ian Johnson-Ferguson kertoo, että tällä hetkellä otetaan paljon kokomustia tatuointeja.

”Ne voivat olla vaikkapa yksinkertaisia kukkakuvioita tai monimutkaisempia kuviointeja, jotka kuitenkin toteutetaan vain mustalla. Myös erilaiset geometriset kuviot ovat nyt suosittuja, samoin vesivärimaalauksilta näyttävät tatuoinnit”, Johnson-Ferguson kertoo.

Johnson-Ferguson painottaa, että Tatuointi, rock ja taide -festivaali eroaa alan muista tapahtumista siinä, että se keskittyy varsinaisten kuvien lisäksi kaikenlaisiin taiteisiin ja ilmiöihin, jotka tatuointikulttuuriin liittyvät.

Lasten skeittausaluetta puolestaan isännöi Skeittaa, älä kiusaa! -kampanja, ja mukana on eräs aivan erityinen vieras: skeittaava Rambo-koira.

Tatuointien lisäksi tapahtumassa on tarjolla esimerkiksi lävistyksiä ja jopa parturointia. Bändien keikkojen ja paikan päällä tehdyn kuvataiteen lisäksi ohjelmassa on erilaisia kilpailuja – jopa pilke silmäkulmassa järjestetty kisa, jossa etsitään tapahtuman ruminta tatuointia.

”Tähän voi kuka tahansa ottaa halutessaan osaa. Onhan meillä monilla rumia, kotitekoisia tatuointeja tai kehnoja musiikkifestareilla otettuja kuvia. Tässä on tilaisuus saada ne peitettyä ammattilaisten tekemillä töillä”, Johnson-Ferguson kertoo.

Lasten skeittausaluetta puolestaan isännöi Skeittaa, älä kiusaa! -kampanja, ja mukana on eräs aivan erityinen vieras: skeittaava Rambo-koira.

”Rambo on hyväsydäminen straffordshirenbullterrieri, jonka ulkomuoto saattaa olla vähän karu mutta joka rakastaa ihmisiä. Hänen hymynsä sulattaa paatuneenkin sydämen”, Johnson-Ferguson sanoo.

Tapahtuman ulkomaisia tatuointiartisteja ovat muun muassa brasilialaiset Rodrigo Koala ja Att Tirell Cardoso, hollantilainen Nicky Van Minderhout, liettualainen Vainius Anomaly, kanadalainen Tio Lu, ruotsalainen Zebastian Ackesten, israelilainen Furman Roman ja brittiläinen Versus. Näistä Rodrigo Koala tunnetaan komeista väritöistään, Van Minderhout japanilaistyylisistä kuvistaan ja Vainius Anomaly synkistä kauhukuvaelmistaan.

Festivaalin bändiesiintyjiä ovat The Haylays, liettualainen Comedia Del Arte, 7 Stout Clan, Halfway Joe, Mad Crow, Chainerection ja Diving Ducks. Tapahtuman päiväliput maksavat 13 euroa, ja kahden päivän lipun saa 20 eurolla. Alle 10-vuotiaat lapset pääsevät mukaan ilmaiseksi.

Lisätietoja festivaalista saa sen verkkosivuilta osoitteessa jkltattooconvention.com. Verkkosivuilla on myös erikoistarjouksia niille, jotka tarvitsevat hotellimajoituksen. Siispä uutta kuvaa iholle – tatuointi on elämänmittainen ystävä!