Ilmoitus: Sähkösopimuksen vaihtaminen vie vain minuutteja

Sähkömarkkinoiden epävakaa tilanne ja maailmanlaajuinen energiakriisi ovat vaikuttaneet lähes poikkeuksetta kaikkien suomalaisten kotitalouksien sähkölaskuihin. Sen lisäksi, että sähkölaskut ovat monissa talouksissa nousseet sadoilla prosenteilla, edullisia sähkösopimuksia on tähän aikaan oikeastaan mahdotonta löytää.
4.1.2023 08:00

Mainos: Sähkön-kilpailutus.fi

Miten sähkön kallistuminen vaikuttaa omaan sähkösopimukseen?

Sähkön kallistuminen on johtanut siihen, että hallitus on joutunut kokoontumaan useampaan otteeseen syksyn ja alkutalven aikana päättämään erilaisista kansallisista tukitoimista. Jo voimaan astuneiden tukitoimien, kuten verovähennysten, arvonlisäverovähennysten ja Kelan sähkötukien lisäksi on päätetty muun muassa kertakorvausten maksamisesta ja sähkön hintakatosta, joka saataisiin näillä näkymin voimaan ensi talvena.

Mittavista tukitoimista riippumatta monia kotitalouksia odottaa tänä talvena historiallisen kalliit sähkölaskut. Kun talven pakkaset saapuvat, lämmönkulutus kasvaa, jolloin esimerkiksi monet sähkölämmitteiset omakotitalot tulevat olemaan suuressa pulassa. Lisäksi, vaikka sähkölasku ei nousisi pienemmissä talouksissa kuin muutamalla kympillä kuussa, tämä voi merkitä pienituloisen kuluttajan lompakossa merkittävää kulureikää.

Vaikka näyttää vahvasti siltä, että entisaikojen edulliset sähkösopimukset ovat kadonneet markkinoilta kokonaan, tämä ei tarkoita sitä, etteikö omaa sähkösopimusta kannattaisi edelleen kilpailuttaa. Oletus siitä, että kilpailutus ei tuo hyötyä, koska hinnat ovat jo valmiiksi kalliit, on kuitenkin harhaanjohtava. Tämä johtuu siitä, että sähköyhtiöt päivittävät nyt toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hintoja jopa muutaman kuukauden välein, joten on tärkeää, että oma sähkösopimus muistetaan kilpailuttaa vähintään joka kerta, kun nykyisen sähkösopimuksen hinta päivittyy.

Sähkösopimuksen vaihtaminen verkossa

Sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu helpoiten kilpailutuksen kautta, sillä sähkösopimuksen kilpailutus vie vain muutaman minuutin ja se voidaan tehdä kokonaan verkossa milloin tahansa. Koska sähkösopimuksen kilpailuttaminen ei sido mihinkään, oma sopimus kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin, sillä sähkömarkkinoiden tilanne elää koko ajan.

Siispä, kun kilpailutat sähkösopimuksesi säännöllisesti, pysyt helpommin ajan tasalla markkinoiden muuttavasta tilanteesta ja löydät itsellesi aina jokaisena hetkenä omaan kulutukseen parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

Varaa mukaan viimeisin sähkölaskusi

Miten sähkösopimuksen kilpailuttaminen sitten onnistuu? Sähkösopimuksen kilpailutusta varten tarvitset vain viimeisimmän sähkölaskusi, josta pystyt tarkistamaan vuosittaisen sähkönkulutuksen. Jos sähkölaskua ei ole käsillä, voit myös arvioida kotitaloutesi sähkönkulutuksen. Tämä on helppoa Sahkon-kilpailutus.fi –sivuston vertailukoneen antamien esimerkkilaskelmien avulla.

Sähkön kilpailutus alkaa siis omaa kulutusta vastaavan vuosikulutuksen valinnalla. Näin vertailukone osaa kilpailuttaa juuri sinulle sopivat sähkösopimukset. Vertailua on mahdollista personoida myös paremmin omiin tarpeisiin valitsemalla sähkön tuotantotavan, hinnoittelutyypin tai sopimuksen keston. Vertailukone vertailee parhaat sähkösopimukset puolestasi ja voit siirtyä sivuston kautta suoraan uuden sopimuksen solmimiseen.

Paljonko sähkösopimuksen kilpailutus voi auttaa säästämään?

Sähkösopimuksen kilpailutuksesta kertyvä säästö riippuu aina siitä, millaisen sopimuksen itselleen valitsee ja kuinka paljon sähköä kotona kuluttaa. Parhaimmillaan sähkösopimuksen kilpailuttaminen voi auttaa säästämään satoja euroja vuositasolla, mutta tällä hetkellä kaikkien sähköyhtiöiden sopimusten hinnat ovat niin korkealla, että todelliset säästöt jäävät tätä pienemmiksi. Sähkösopimusten hintoja kannattaa joka tapauksessa seurata vertailukoneen kautta, jotta tiedät joka hetkellä, miltä sähköyhtiöltä saat edullisinta sähköä.

Miten sähkösopimuksen vaihto tapahtuu?

Sähkösopimuksen vaihtaminen on todella helppoa kilpailutuksen kautta, sillä sähkösopimusten vertailupalvelu Sahkon-kilpailutus.fi ohjaa sinut uuden sopimuksen solmimiseen heti, kun sopiva sähkösopimustarjous on löytynyt. Uusi sähköyhtiö vastaa nykyisen sähkösopimuksesi irtisanomisesta, joten sinun ei tarvitse tehdä tämän suhteen mitään.

Sähkösopimuksen irtisanomisaika on aina kaksi viikkoa. Uusi sopimus astuu siis voimaan aikaisintaan 14.päivänä siitä, kun uusi sopimus on solmittu. Sähköyhtiön vaihtaminen on helppoa ja uusi yhtiö huolehtii, ettei sähkön toimitus tule katkeamaan sopimuksen vaihdon aikana. Voit päivittää toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen niin usein kuin haluat. Määräaikainen sopimus voidaan puolestaan vaihtaa heti nykyisen sopimuksen päättyessä tai muuton yhteydessä.

Lisää luettavaa