Mainos: April Jazz tuo Espooseen ja Helsinkiin vahvoja laulajia sekä yllätyksiä seikkailunhaluisille

37. April Jazz järjestetään 21.–29. huhtikuuta. Ohjelmassa on tänä vuonna paljon upeita laulajia, yllätyskortteja sekä tietenkin mainio kattaus uutta kotimaista musiikkia.
14.4.2023 09:42

Mainos: April Jazz

Vuonna 1987 ensimmäistä kertaa järjestetty April Jazz levittäytyy jälleen Espooseen ja Helsinkiin huhtikuussa. Espoossa konsertteja järjestetään muun muassa kulttuurikeskuksella, Leppävaaran Sellosalissa sekä modernin taiteen museo EMMAssa, Helsingissä vuorostaan Kulttuuritehdas Korjaamolla sekä G Livelabissa.

Lizz Wright

Pääkonserteissa esiintyvät fuusiorumpali Billy Cobham, ensi kertaa oman yhtyeensä kanssa Suomeen saapuva Lizz Wright, maailman johtaviin vaskiyhtyeisiin lukeutuva Mnozil Brass Itävallasta, fadon nouseva maailmantähti Sara Correia sekä kaksi uutta konserttoa kantaesittävä Tapiola Sinfonietta.

Yumi Ito

Tänä keväänä April Jazzin ohjelmassa on paljon hienoja ja erilaisia laulajia. Edellä mainittujen sielukkaan Wrightin ja lumoavan fadista Correian lisäksi mukana ovat muun muassa art-pop laulelmia jazzimprovisaatioon sujuvasti sekoitteleva japanilais-puolalainen Yumi Ito sekä valovoimainen r&b-laulaja, laulunkirjoittaja ja kitaristi Judith Hill. Seikkailunhaluisille on puolestaan tarjolla Junko Uedan buddhalaista perinnelaulua, jota ranskalainen PoiL-yhtye säestää modernilla elektrorockilla.

Judith Hill

Eikä tämä PoiL Uedan Dan No Ura -teos ole suinkaan April Jazzin ainoa yllätyskortti. Espooseen saapuvat myös ”koran Jimi Hendrixiksi” tituleerattu gambialainen Dawda Jobarteh ja tanskalaisrumpali Stefan Pasborg, joiden esiintymisessä kaksi mannerta ja musiikkikultturia kohtaavat uniikilla tavalla genrerajoista välittämättä.

Dawda Jobarteh (oik.) ja Stefan Pasborg.

Tietenkin ohjelmassa on myös mainio kattaus kotimaista musiikkia. Säveltäjä, pianisti ja kapellimestari Jukka Linkolan The Tentet juhlistaa 21. huhtikuuta ilmestyvää uutta Rumba Liberte -albumiaan. Tuoreita tai myöhemmin tänä vuonna ilmestyviä julkaisujaan April Jazzeilla juhlistavat myös laulaja Aili Ikonen, Aurora Hentunen Quintet sekä kontrabasisti Antti Lötjönen Quintet East -yhtyeineen.

Jukka Linkola The Tentet

April Jazzeilla kuullaan 50-vuotista taiteilijauraansa juhlivalta Jukka Linkolalta myös flyygelitorvikonserton kantaesitys. Konserton solistina esiintyy vuonna 2022 Yrjö-palkinnon voittanut Jukka Eskola ja mukana on myös Tapiola Sinfonietta. Lisäksi kantaesityksensä saa Sinfoniettan, kapellimestari Jukka Iisakkilan ja Alexi Tuomarila Trion toimesta myös Tuomarilan säveltämä Between Dark And Light -teos.

Tutustu April Jazzin koko ohjelmaan festivaalin kotisivulla. Festivaalin liput ovat myynnissä Lippupisteessä.

Lisää luettavaa