Mainos: Korkeakorkoinen säästötili on suosittu tapa kerryttää säästöjä

Säästötili on pankkiin avattava tili, joka on tarkoitettu rahan säästämiseen. Säästötilille oleville varoille pankki maksaa talletuskorkoa, jonka ansiosta omille säästöille saa myös korkotuottoa.
10.1.2024 11:00

Mainos: Alisa Pankki

Säästötili eroaa tavallisesta käyttötilistä siinä, että säästötilin rahoille maksetaan korkoa. Näin korkeakorkoiselle säästötilille säästämisen kautta kokonaispotissa on lopussa enemmän rahaa käytössä verrattuna tilanteeseen, jossa rahoja olisi lepuuttanut nollakorkoisella käyttötilillä.

Jos olet pohtimassa säästämisen aloittamista tai jo aloittanut säästämisen uuteen musiikki- ja audiolaitteeseen, mieti olisiko järkevää siirtää säästäminen käyttötililtä säästötilille, jossa säästöt kasvaisivat myös korkoa.

Säästötilin korkotaso riippuu pankista ja pankkien välillä on isoakin vaihtelua talletuskoroissa. Esimerkiksi suomalainen Alisa Pankki maksaa säästötilille korkoa 3,50 % artikkelin julkaisuhetkellä. Tallettajan saama korko lasketaan reilusti joka päivä tilin päiväsaldolle.

Miksi avata säästötili?

Korko: Yleisesti ottaen säästötilin varoille maksetaan nykypäivänä markkinakorkojen nousun seurauksena kunnon talletuskorkoa, jolloin on järkevämpää säästää säästötilille kuin käyttötilille.

Likviditeetti: Varojen nostaminen säästötililtä ei ole aikariippuvainen ja tapahtuu helpommin verrattuna moneen muuhun sijoituskohteeseen, kuten osakkeiden tai rahastojen myymiseen.

Talletussuoja: Talletus suomalaiseen talletuspankkiin on turvattu 100 000 euroon asti lakisääteisen talletussuojajärjestelmän kautta, josta Suomessa vastaa Rahoitusvakausvirasto.

Avaa säästötili jo tänään

Aloita säästötiliin tutustuminen suositun kotimaisen Alisa Pankin verkkosivuilta, josta löydät hyvin lisätietoa kenelle ja minkälaiseen säästämiseen säästötili sopii. Pankin kotisivuilta löydät myös ajantasaiset talletuskorkotasot. Asiakkuuden ja säästötilin saa pankkiin tavallisesti auki päivässä.

Lisää luettavaa