Mainos: Lainalaskuri auttaa parhaan lainan valitsemisessa

Lainan tarve voi yllättää koska tahansa. Esimerkiksi auton hajoaminen, vesivahinko tai yllättävät lääkärikulut voivat olla syy hakea lainaa. Lainalla voidaan myös kustantaa isompia harkittuja hankintoja, kuten häät, lomamatka tai auton ostaminen.
26.2.2024 09:30

Mainos: Bondora

Ennen lainan ottamista on kuitenkin tärkeää vertailla lainoja ja käyttää apuna lainalaskuria, jotta voit selvittää, mikä laina on sinulle paras.

Markkinoilla on tänä päivänä monia erilaisia lainoja ja lainantarjoajia ja niiden joukosta parhaan vaihtoehdon löytämiseksi on tärkeää tehdä huolellista taustatutkimusta ja harkita sopivaa lainaa.

Tässä artikkelissa katsomme tarkemmin, miten lainalaskuri voi auttaa sinua sopivan lainan valitsemisessa ja kerromme, miten lainalaskuria käytetään.

Mikä on lainalaskuri ja miten se toimii?

Monet lainoja vertailevat sivustot ja lainantarjoajat tarjoavat sivustollaan lainalaskurin, joka voi toimia hyvänä työkaluna sopivan lainan löytämisessä.

Lainalaskuri kertoo suuntaa-antavasti, kuinka paljon lainaa lyhennettäisiin kuukaudessa. Se auttaa sinua selvittämään, millainen laina-aika sopii omaan budjettiisi.

Voit valita lainalaskurissa ensin haluamasi lainasumman ja säätää sitten laina-aikaa selvittääksesi, kuinka paljon lainaa lyhennettäisiin kuukausittain. On tärkeää muistaa, että lainalaskuri on vain suuntaa-antava, koska lainaan tulee päälle vielä korot ja kulut, jotka pitää ottaa huomioon lyhennyksessä.

Mitä pidemmän maksuajan valitset lainalle, sen alemmaksi kuukausittainen lyhennys putoaa. Jos sen valitset lyhyemmän maksuajan, maksat suurempia kuukausieriä. Vaikka pienempi maksuerä kuulostaa tietysti omaan budjettiin todennäköisesti paljon mukavammalta, on syytä pitää mielessä, että se tulee maksamaan sinulle enemmän pitkällä aikavälillä.

Kun laina on avoinna, korko ja kulut juoksevat ja mitä pidempään laina on avoin, sen suuremmaksi lainan hintalappu kasvaa.

Voiko lainalaskurissa nähdä koron ja kulut?

Jotkut lainalaskurit voivat näyttää myös suuntaa-antavasti lainan koron. Kaikki laskurit sitä eivät kuitenkaan näytä, sillä korko on aina henkilökohtainen ja määräytyy hakijan omien taloustietojen mukaan. Korko on tyypillisesti noin 10 prosentista 19,99 prosenttiin ja se on aina henkilökohtainen.

Kannattaa muistaa, että yleensä pienemmissä lainoissa on suuremmat korot kuin suuremmissa lainoissa. Esimerkiksi kulutusluoton ja asuntolainan koroissa voi olla huomattavat erot. Myös se, onko lainalle tarjolla vakuuksia tai takaajia voi vaikuttaa lainan korkoon.

Lisäksi lainoihin kuuluu myös kuluja, kuten lainan avausmaksuja, tilinhoitomaksuja ja laskutuslisiä. Jokaisen lainan kulut ja korot ovat erilaiset, joten niitä on syytä vertailla etukäteen ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

On parasta aina käyttää mahdollisimman tarkkaa lainalaskuria ja jos saatavilla on laskuri, johon voidaan lisätä esimerkiksi viitteellinen korko, avausmaksu ja tilinhoitomaksu, voit säästyä suuremmilta yllätyksiltä lainaa haettaessa.

Yhteishakijalla voi olla mahdollista pienentää lainan korkoa

Lainalaskuria käyttämällä saat viitteellisen lainan lyhennyserän yhdelle hakijalle. Jos kuitenkin lisäät lainahakemukseen yhteishakijan, lainan korot voivat pienentyä. Rinnakkaishakija alentaa pankin riskiä, joten ne voivat myös antaa hakijalle alhaisemman koron.

Rinnakkaishakijalla tulee myös olla luottotiedot kunnossa sekä säännöllisiä tuloja. Tyypillisesti rinnakkaishakijan lisääminen hakemukseen auttaa etenkin lainahakemuksissa, joissa haetaan yli 10 000 euron lainaa.

Lainalaskuri auttaa välttämään yllätyksiä

Viitteellistä tietoa antava lainalaskuri on erinomainen apuri, kun yrität määritellä lainan korkoja, kuluja ja kuukausittaista lyhennystä. Tarkemmat tiedot saat aina tekemällä lainahakemuksen loppuun saakka ja katsomalla, millaisen tarjouksen saat lainantarjoajalta. Lainalaskuri voi kuitenkin auttaa säästämään aikaa ja vaivaa ja sen avulla voit välttyä suuremmilta yllätyksiltä.

Lisää luettavaa