Mainos: Mitä kuunnella pyöräretkien aikana?

Pyörällä ajaessa sinulla on hyvin aikaa katsella maisemia, mietiskellä elämän suuria kysymyksiä tai kuunnella musiikkia.
2.2.2024 08:30

Mainos: Hobby Hall

Musiikin kuuntelu sopii kaikenlaisen urheilemiseen. Olit sitten lenkillä, kävelyllä, kuntosalilla tai pyöräilemässä, hyvä soittolista nostaa motivaatiota ja saa sinut hyvälle tuulelle. Voit muokata soittolistaa oman mielentilan mukaan ja luoda erilaisia soittolistoja eri päiville.

Pyörälenkit ovat tyypillisesti melko pitkiä, joten musiikin kuuntelun lisäksi voit kuunnella myös esimerkiksi podcasteja, äänikirjoja tai motivaatiopuhujia.

Tässä artikkelissa kerromme, miten voit viihdyttää itseäsi pyörälenkin aikana kuuntelemalla musiikkia tai podcasteja.

Valmistaudu pyöräretkelle: valitse pyörä ja luo soittolista

Kun suunnittelet pyöräretkelle lähtöä, on tärkeää suunnitella matka huolellisesti.

Suunnittelu alkaa reitin ja sopivan pyörän valinnasta reitille. Esimerkiksi kaduilla pyöräilemiseen sopii eri pyörä kuin maastoreiteillä pyöräilyyn. Katupyöräilyyn sopii ohutrenkainen ja kevyt pyörä, kun taas maastopyörä on hyvä esimerkiksi metsäreittien tutkimiseen.

Maastopyörä on yleensä hyvä valinta etenkin Suomessa pyöräretkiä tekeville. Hyvä maastopyörä löytyykin esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta ja oikean kokoinen pyörä kannattaa valita huolellisesti.

Voit tarkistaa eri pyörien tuotemerkit netistä ja vertailla eri merkkien hyviä ja huonoja puolia.

Kun hyvä pyörä ja reitti ovat löytyneet, on aika luoda soittolista matkalle. Muista, että soittolistoille voi lisätä myös podcasteja ja äänikirjoja. Soittolista kannattaa luoda juuri sopivaksi niin, että se kestää koko pyöräretkesi ajan. Olisi ikävää huomata, että soittolista loppuu ja kilometrejä on vielä jäljellä.

Mitä kuunnella pyöräillessä?

Pyöräillessä on hyvä kuunnella esimerkiksi musiikkia, äänikirjoja ja podcasteja. Voit kuunnella niitä omalla puhelimella esimerkiksi bluetooth-kuulokkeilla. Jos haluat löytää edulliset kuulokkeet, tarkista tarjoukset netissä ennen ostopäätöksen tekemistä.

Hyvät kuulokkeet tai pyöräilyvarusteet ovat myös erinomainen lahja miehelle tai naiselle, joka pitää pyöräilystä.

Kun soittolista on valmis ja kuulokkeetkin ovat korvilla, olet valmis pyöräreissulle.

Musiikki

Musiikkia voi tietysti kuunnella missä ja milloin tahansa ja miksei myös pyöräillessä? Voit luoda soittolistan esimerkiksi Spotifyssä tai Apple Musicilla. Myös esimerkiksi Soundcloudin ja Youtuben soittolistat ovat hyviä vaihtoehtoja.

Voit luoda juuri sellaisen soittolistan, joka sopii omaan mielentilaasi. Jos pyöräilyretki on useamman päivän mittainen ja kohteena on esimerkiksi Jyväskylä majoitus, kannattaa luoda myös hotellissa rentoutumista varten hyvä soittolista.

Laita soittolistalle suosikkiartistejasi ja musiikkia, joka motivoi sinua jatkamaan pyöräilyäsi ja saa sinut hyvälle tuulelle.

Äänikirjat

Jos kuuntelulistallesi on päätynyt äänikirjoja, pyöräillessä niiden kuuntelulle on aikaa. Parhaat äänikirjat löytyvät esimerkiksi Podimosta, ja niitä voi kuunnella oman puhelimen kautta kuulokkeilla pyöräretken aikana.

Äänikirjoja on monia erilaisia aina fantasiasta fiktioon, ja voit kuunnella monet suosikkikirjat äänikirjana. Voit kuunnella sekä uusia että vanhoja tuttuja kirjoja, jotka olet ehkä joskus lukenut ja haluat nyt kuulla uudelleen äänikirjana.

Black Friday 2024 -tarjoukset voivat jopa sisältää alennuksia äänikirjoihin, ja alennukset kannattaa tarkistaa huolellisesti marraskuun aikana.

Jos kuuntelet äänikirjoja omasta puhelimesta, muista valita oikea puhelin, jossa on tarpeeksi tilaa äänikirjojen lataamiselle.

Podcastit

Soittolistalle voi lisätä myös omia suosikki-podcasteja. Muun muassa Spotifyn ja Suplan kautta pääsee kuuntelemaan myös podcasteja, ja voit lisätä niitä useammankin soittolistalle.

Podcastien pituus vaihtelee, joten voit joskus lisätä listalle jopa useamman podcastin pyöräretken ajaksi.

Motivaatiopuhujat

Jos tarvitset elämääsi hieman lisää potkua ja motivaatiota, mikä olisikaan parempaa kuin kuunnella motivaatiopuhujia samalla, kun poljet menemään suosikkireittiäsi?

Motivaatiopuhujien videoita ja puhujakeikkoja pääsee kuuntelemaan esimerkiksi Youtubesta, mutta niitä voi olla saatavilla myös muilla kanavilla.

Lisää luettavaa