Mainos: Mitä Rockfest-keikkoja suomalaismuusikot odottavat eniten? Stam1nan, Popedan, Von Hertzen Brothersin ja Battle Beastin jäsenet kertovat

Rockfest järjestetään Hyvinkään lentokentällä 8.–10. kesäkuuta.
16.5.2023 11:17

Mainos: Rockfest

Rockfestissä riittää bändejä joka lähtöön. On klassikkotason jättiläisiä, uraansa aloittelevia tulokkaita ja kaikkea siltä väliltä, ja kaikkea tätä löytyy sekä suomalaisin että ulkomaisin voimin. Kun samassa tapahtumassa voi nähdä Panteran, Ville Valon, Mötley Crüen, Popedan ja Volbeatin, voi hyvällä syyllä sanoa, että skaala on laaja ja kovia nimiä riittää vaativampaankin makuun.

Vaan mitä keikkoja Rockfestissä esiintyvät suomalaismuusikot itse odottavat? Tapahtumassa konsertoi useita kokoonpanoja, joiden levyjä kotimaiset artistit ovat luukuttaneet kotioloissa puhtaasti diggailumielessä, joten moni muusikko jää omien keikkojensa jälkeen seuraamaan festivaalia huvin vuoksi.

Kysyimme Battle Beastin Noora Louhimolta, Popedan Costello Hautamäeltä, Von Hertzen Brothersin Mikko von Hertzeniltä, Stam1nan Kai-Pekka Kangasmäeltä ja Block of Flatsin Jonne Nikkilältä, keiden kollegojen Rockfest-keikat kiinnostavat heitä katsojan ominaisuudessa eniten. Noora Louhimo aloittaa kertomalla pitkäaikaisesta HIM-arvostuksestaan sekä stoner rockin voimasta.

VV © Universal Music / Juha Mustonen

”Todennäköisesti VV:n keikka, koska Ville on ollut suosikkini pikkutytöstä asti. Myös Pantera kiinnostaa, koska no hei – se on Pantera!” Louhimo sanoo ja jatkaa:

”Red Stagen puolelta nostaisin esille vielä Monster Magnetin, kun olen tällainen bluesmimmi. Haluan nähdä, miten bändi toimii livenä.”

Costello Hautamäki harmittelee, että Popeda ja Def Leppard soittavat Rockfestissä eri päivinä. Brittikollegat olisi hauska nähdä lavalla, mutta tällä kertaa ei onnistu. Suomalaisista bändeistä Hautamäki poimii Steve’n’Seagullsin ja Von Hertzen Brothersin erityisen huomionarvoisiksi esiintyjiksi.

Def Leppard

”Kävin tsekkaamassa Von Hertzen Brothersin keikan Tampereella Olympia-salissa. Se oli vähän liian pieni paikka heidän musiikilleen, joten nyt olisi oiva tilaisuus nähdä heidät isolla stagella. Olen aina ollut vähän sellainen kaappiprogemies. Jopa villeinä punkkariaikoinani diggailin salaa Wigwamia ja Genesistä”, Costello vinkkaa ja jatkaa:

”Myös Hellacoptersia olen aina diggaillut. Heidän lavaenergiansa ja hyvät biisit tuskin jättävät ketään kylmäksi.”

Stam1nan Kai-Pekka Kangasmäki poimii Red Stagen esiintyjien joukosta kirkkaimmaksi kiinnostuksen kohteekseen hardcore-suuruus Sick of It Allin.

Sick of It All © Joerg Baumgarten

”Tämä tuli nähtyä osittain muutama vuosi takaperin Tuskassa, ja oli kyllä törkeän kova keikka!” Kangasmäki intoilee ja jatkaa:

”Minulle kovin esiintyjä koko Rockfestissä on ehdottomasti Rancid, jota en ole koskaan todistanut livenä. And Out Come the Wolves on ollut tärkeä levy nuorempana, ja se soi edelleen usein soittolistallani, joten on hienoa nähdä yhtye vihdoin livenä. Matt Freeman on kuningas! Luulen myös, että Pantera kiinnostelee muita bändin jätkiä.”

Rancid

Mikko von Hertzen aikoo pysyä Rockfestissä kiireisenä. Hänen seurantalistallaan on erityisesti Monster Magnet, ja totta kai Popedan keikka täytyy käydä tarkastamassa. Myös Def Leppardin Joe Elliottin kanssa on suunnitelmissa vaihtaa muutama sananen tapahtuman mittaan – brittilaulaja kun kuuluu Von Hertzen Brothersin musiikin arvostajiin.

”Myös Hellacoptersin menosta olen aina digannut hulluna. Stam1na on takuuvarma tapaus, ja Ville Valon uusi yhtye sekä himpulabiisien toimivuus kiinnostavat”, Von Hertzen sanoo.

Vireää, modernia rockmusiikkia esittävän Block of Flatsin laulaja Jonne Nikkilä poimii hänkin Nicke Anderssonin johtaman garagerock-ihmeen ykkössuosikikseen.

”Kyllä pakko sanoa, että se on Hellacopters!” Nikkilä sanoo. ”Onneksi esiinnytään samana päivänä niiden kanssa, niin voi sitten mennä oikeasti katsomaan niiden keikan oman jälkeen.”

The Hellacopters © Dirk Behlau

Kukin haastateltava odottaa tietysti innolla myös omaa soittovuoroaan. Mikko von Hertzen toteaa festarikeikkojen olevan yksiselitteisesti bändimeiningin suola.

”Vaikka tätä hommaa on tehnyt jo monen vuoden ajan, niin aina kesän lähestyessä kasvaa kehossa sellainen positiivinen vire, kun tietää, että kohta pääsee lauteille nauttimaan”, Von Hertzen sanoo.

Kai-Pekka Kangasmäki lupaa, että Stam1na tarjoaa Hyvinkäällä ”kunnon musaa lemiläisen metallin muodossa”.

”Kenties yleisölle on tarjolla myös uutta musiikkia”, kymmenettä studioalbumiaan työstävän Stam1nan basisti tuumaa.

Costello Hautamäki suorastaan uhkuu intoa festarikeikkoja ajatellessaan.

”Pitkän, kylmän talven jälkeen lumilapion varresta kitaran varteen siirtyminen on kuin odottaisi koulun luokkaretkeä. Eli kohta näkee kavereita ja päästään yhdessä koheltamaan ja metelöimään ympäri Suomea”, Hautamäki sanoo ja jatkaa:

”Suomen suveen kuuluu Popeda kuin salmiakki Koskenkorvaan. Ei siitä kaikki tykkää ja jotkut kenties vähän irvistelee, mutta hyvää ja tehokasta se on.”

Popeda

Noora Louhimo kertoo hänkin odottavansa palavasti sitä, että pääsee jälleen festariyleisön eteen.

”Meidän keikoilla yleisö saa meistä aina 3000%, ja haluamme antaa ihmisille parhaan mahdollisen livekokemuksen. Siihen pyritään tänäkin kesänä jokaisella keikalla”, laulaja sanoo.

Jonne Nikkilällä on nelikosta vähiten kokemusta kotimaan rockfestivaaleista, joten hän odottaa kesäkuuta aivan erityisellä innolla. Block of Flats aikoo tuoda Rockfestiin normaalia suuremman show’n, jotta yleisö näkisi bändin varmasti parhaimmillaan.

Block of Flats (Jonne Nikkilä toinen vasemmalta) © Aapo Mattsson

”Ei olla vielä päästy vetämään tulevan levyn biisejä missään festareilla, joten Rockfestissä tulee menemään näiden kappaleiden festarineitsyys”, Nikkilä sanoo.

Katso Rockfestin koko ohjelma ja aikataulu osoitteessa Rockfest.fi!

Lisää luettavaa