Mainos: Musikaalit tarjoavat erilaisia konserttikokemuksia

Konserteista saa aina eniten irti, kun niissä pääsee kokemaan jotain aivan uutta. Oli kyseessä sitten Rammsteinin lavapommit tai Ghostin naamioituneet jäsenet, uudessa on aina jotain maagista.
8.4.2024 09:00

Mainos: Hellotickets

Mikäli konserteissa on tullut käytyä jo vuosikausia, haluat kenties kokea jotain aivan uutta musiikin saralla. Tällöin musikaalit voivat olla viisas valinta. Euroopassa pääsee näkemään maailman huippuluokan musikaaleja esimerkiksi Lontoossa ja Pariisissa.

Lontoon huippumusikaalit Abbasta Leijonakuninkaaseen

Lontoo on vain muutaman tunnin lentomatkan päässä Suomesta eli toisin sanoen sinne pääsee suunnilleen yhtä nopeasti kuin autolla Helsingistä Jyväskylään. Varsinkin Lontoon West-Endissä pääsee nauttimaan aivan maailman parhaiten tuotetuista ja esitetyistä musikaaleista. Esityksiin pääsee monesti suoraan metrolla, sillä musikaalit Lontoo on usein Piccadilly Circus, Covent Garden ja Leicester Square pysäkkien läheisyydessä.

Tällä hetkellä West Endissä pyörii esimerkiksi Abban musiikkiin perustuva Mamma Mia, legendaarinen Oopperan kummitus, Leijonakuningas ja Tina Turnerista kertova musikaali. Musikaaleja on paljon tarjolla, mutta liput kannattaa varata etukäteen. Näytökset ovat usein loppuunmyytyjä, joten Suomesta käsin ei kannata lähteä paikan päälle lippujonoon harmistumaan.

Pariisi on täysosuma musikaalien ystäville

Pariisin musikaalitarjonta tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kaikenikäisille. Monen tuntema ”Leijonakuningas” palaa Mogador-teatteriin, jatkaen yli vuosikymmenen tauon jälkeen. Jos tämä sydämeen osuva tarina ei ole vielä tullut tutuksi, niin Pariisi tarjoaa näköalapaikan tutustua siihen.

”Sacré Pan” tuo Théâtre des Variétésiin kepeän tuulahduksen, ja ”Rocky Horror Show” viihdyttää Lido 2 Parisin lavalla. Musiikkisali Colette Théâtre Tristan Bernardissa yhdistää musiikin, teatterin ja historian ainutlaatuisella tavalla. ”Starmusical” juhlistaa puolestaan 50 vuotta musikaaleja Accor-areenalla, tarjoamalla matkan musikaalihistorian merkkipaaluihin. Kaikille, jotka etsivät syvempää kulttuurikokemusta tai vain haluavat paeta arkea, Pariisin musikaalit tarjoavat taianomaisen pakenemisen todellisuudesta, täynnä intohimoa, rakkautta, ja huumoria. Pariisiinkin lähtee suoria lentoja Helsingistä ja lentokentältä pääsee helposti teattereiden läheisyyteen keskustassa. Toisin sanoen Pariisin kulttuurielämyksistä voi käydä nauttimassa esimerkiksi myös viikonlopun aikana.

Helsingin kaupunginteatteri esittää: Moulin Rouge!

Laadukkaita musikaaleja nähdäkseen ei välttämättä tarvitse matkustaa myöskään merta kauemmaksi. Suomessa varsinkin Helsingissä pääsee todistamaan koskettavia ja energisiä musikaaliesityksiä. Yksi näistä on varmasti syksyllä Helsingin kaupunginteatterissa pyörivä Moulin Rouge!

Elokuvaklassikko Moulin Rouge! herää eloon teatterin suurella näyttämöllä, tuoden mukanaan visuaalisen loiston ja intohimoisen rakkaustarinan, joka on sävytetty popmusiikin ikonisimmilla kappaleilla. Moulin Rouge! -musikaali vie yleisönsä matkalle 1800-luvun lopun Pariisin sykkivään yöelämään, jossa rakkaus voi syntyä odottamattomissa paikoissa ja intohimot voivat räjähtää liekkeihin.

Musikaali on aistillinen elämys, joka kietoo katsojan hekumallisen kimalteen ja boheemin romantiikan maailmaan. Musikaali on myös teatterielämys, joka juhlistaa totuutta, kauneutta, vapautta ja ennen kaikkea rakkautta. Kaikki tämä tarjoaa unohtumattoman illan täynnä glamouria ja unelmia. Esitys on osa pohjoismaista yhteistuotantoa ja esitetään Helsingissä suomeksi.

Mamma Mia -musikaali

Mamma Mia -musikaali on varma valinta kaikille Abban faneille ja muutoinkin 1970-luvun musiikin ystäville. Vaikka yhtye julkaisi hiljattain uuttakin musiikkia, tunnetaan yhtye parhaiten monista klassikoistaan, jotka soivat yhä ravintoiloista jääkiekko-otteluihin. Ruotsalaisbändi tuli aikoinaan tunnetuksi ympäri maailman ja vuonna 2024 yhtyeen ikivihreät heräävät henkiin Mamma Mia -musikaalissa.

Tarina seuraa nuorta Sophieta, jonka toiveena on löytää isänsä ennen häitä. Salaa hän kutsuu kolme äitinsä menneisyyden miesystävää juhliin, toivoen selvittävänsä totuuden. Musikaalissa kuullaan kaikki isoimmat hitit, kuten ”Dancing Queen”, ”Super Trouper” ja tietysti ”Mamma Mia”. 1970-luvulla eläneet voivat varmasti kokea nostalgisia tunnelmia musikaalia katsoessa. Energinen ja värikäs musikaalijuhla tarjoaa katsojille pakenemisen arjesta, täynnä naurua, tanssia ja puhdasta iloa.

Yksinkertaisesti paras Tina Turner -musikaali

Tina Turner -musikaali on vuonna 2024 yksi mielenkiintoisimmista esityksistä ja samalla syvä kunnianosoitus rock ’n’ rollin maailmankuningattarelle. Varsinkin ”The best”-kappaleesta tunnetusta Turnerista kertova musikaali vie katsojat matkalle läpi Turnerin myrskyisän elämäntarinan ja uran, esitellen hänen voimakasta taisteluaan ja loputonta sitkeyttään musiikkiteollisuudessa.

Hiljattain menehtyneen Turnerin tunnistettavimmat hitit, kuten ”Proud Mary”, ”The Best” ja ”What’s Love Got to Do with It”, antavat rytmin tarinalle, joka on sekä koskettava että inspiroiva. Esitys on varmasti mielenkiintoinen kaikille Tina Turnerin faneille ja muutoinkin rock ’n’ rollin ystäville.

Lisää luettavaa