Mainos: Nähdään maan alla! Espoon alta löytyy elävän musiikin keidas, jossa järjestetään keikkoja läpi syksyn

Espoon keskuksessa juna-aseman vieressä sijaitsee todellinen livemusiikin piilotettu helmi, Kannusali, jossa voi kuulla yhtä lailla kaunista folkpopia, rivakkaa metallimusiikkia kuin Twin Peaksin säveliäkin.
25.8.2023 09:00

Mainos: Kannusali

300 katsojaa vetävä Kannusali sopii kuin nakutettu tunnelmallisten konserttien ja intiimien teatteriesitysten järjestämiseen. Yleisö pääsee illan ohjelmasta riippuen seuraamaan esityksiä joko istuen tai seisomakatsomosta käsin, ja virvokkeita voi etsiä salin yhteydessä toimivasta Cafe Bar Luolasta. Myös Luolassa voi järjestää pienimuotoisia esityksiä.

Mitä Kannusalin ohjelmistoon tulee, se todellakin on laaja ja monisävyinen. Syyskausi käynnistyy 8.9. Jaakko Laitinen ja Väärä Raha -kokoonpanon voimin, eli tarjolla on reteä annos suomalaiseen iskelmään yhdistettyä Balkanin alueen musiikkiperinnettä. 16.9. edetään pahaenteisen, toismaailmallisia tunnelmia henkivän tv-musiikin pariin, kun Gasthaus Orkesteri esittää maineikkaan Twin Peaks -sarjan musiikkia. Pöllöt eivät ole Espoossakaan sitä, miltä näyttävät!

Gasthaus Orkesteri

23.9. lavalle nousevat taiturimainen laulaja Emma Salokoski ja huippukitaristi Jarmo Saari. Artistit ovat esiintyneet yhdessä jo viidentoista vuoden ajan, mutta kaksikon ensimmäinen yhteinen levy julkaistiin vasta tämän vuoden maaliskuussa. 7.10. soittovuoron saa puolestaan perinteisen metallimusiikin veteraani Brother Firetribe, joka on viimeisimmillä levyillään kääntänyt musiikkityyliään lähemmäs isällisiä AOR-sävyjä.

Teksti-TV 666

13.10. Kannusalissa surisevat sähkökitarat, kun jopa kuudella kitaristilla varustettu Teksti-TV 666 ilmaantuu pörisyttämään punkrockilta kalskahtavaa shoegaze-musiikkiaan. Samana iltana konsertoi myös terveellä hällä väliä -asenteella indierockinsa maustava Bad Sauna. 21.10. siirrytään kuulaan folkpopin pariin, kun kotimaisten lauluntekijöiden eliittiin noussut Viitasen Piia esiintyy soolona Kannusalissa.

Viitasen Piia © Ulla Nikula

Lokakuun lopussa Kannusalissa räjähtää ilmoille tuhti annos tulta ja tulikiveä, kun räppimetallin asiantuntijayhtye Lähiöbotox kertoo 27.10. karuja tarinoita suomalaisen yhteiskunnan reunamilta. Bändillä on takanaan vilkas keikkakesä festareineen päivineen, ja iskeviä riffejä raivokkaisiin riimeihin yhdistelevän orkesterin voi odottaa olevan tiukassa kunnossa. Illan toisena yhtyeenä soittaa Stoned Statues, joka nappasi esikoislevyllään muun muassa Soundi-lehden tulokaspalkinnon ja kohosi pikavauhtia maamme kiinnostavimpien rockbändien joukkoon.

Stoned Statues © Milja Linna

28.10. Plutonium 74 juhlistaa 20 vuotta sitten julkaistua Pasilasta Kallioon -albumiaan. Ajan hammasta mainiosti kestänyt levy kuulostaa nyt yhtä tuoreelta kuin ilmestyessäänkin, eivätkä sen esittäjät osoita hekään seestymisen merkkejä. 3.11. lavalle nousee todellinen suomalaisen laululyriikan jättiläinen, kun Jarkko Martikainen laulaa lauluja ihmiselämän pienistä ja suurista kummallisuuksista.

Jarkko Martikainen © Tomi Palsa

Ykspihlajan Kino-orkesteri kuljettaa kuulijansa 1950–60-lukujen Suomi-iskelmien ja elokuvamusiikin hämyiseen tunnelmaan. Alkujaan orkesteri perustettiin tekemään musiikkia ohjaaja Juho Kuosmasen mykkäelokuvaan, ja myöhemmin yhtyeen säveltaidetta on kuultu esimerkiksi palkitussa Hymyilevä mies -elokuvassa (2016).

1.12. päästään taas raskaiden sävelien äärelle, kun mikkeliläinen Bloodred Hourglass saapuu Espooseen esittämään melodista death metaliaan. 8.12. lauluvuoron saa monissa liemissä marinoitunut laulaja-räppäri-sanoittajasuuruus Mariska.

Eikä tässä suinkaan ole listattu kaikkia tapahtumia, mitä Kannusalissa voi syksyn mittaan nähdä: tarjolla on myös teatteria, stand upia ja paljon muuta. Nähdään siis maan alla! Katso Kannusalin tarjonta osoitteesta kannusali.fi ja saavu paikalle kokemaan elämyksiä!

Lisää luettavaa