Mainos: Pihlaja, Pehmoaino, Tuure Kilpeläinen… Äänentoistonsa uusinut Kulttuuritalo Martinus julkaisi kevätkauden ohjelmansa

Kulttuuritalo Martinuksen kevätkauden ohjelmasta löytyy kaikenlaista musiikkia indiepopista hiphopiin sekä riemukasta drag-show’ta päälle. Salin uusittu audiojärjestelmä on kirkkainta huippuluokkaa.
15.1.2024 10:54

Mainos: Kulttuuritalo Martinus

Jos haluat nauttia keikoista viimeisen päälle tasokkaalla äänenlaadulla, Vantaan sydämestä löytyy konserttisali juuri sinulle. Martinlaaksossa sijaitseva Kulttuuritalo Martinus on uusinut äänentoistonsa perinpohjaisesti, ja nyt talossa on sellainen järjestelmä, ettei paremmasta väliä.

Martinuksessa on otettu käyttöön ranskalaisen L-Acoustic-yhtiön L-Isa-audiojärjestelmä, joka tekee konserteista ennenkuulemattoman upeita elämyksiä. Kaiutinjärjestelmä takaa yhtä tasokkaan konserttinautinnon jokaiselle katsojalle, istui tämä sitten aivan eturivissä, salin keskellä tai takarivissä. Kuulijat pystyvät myös erottelemaan soittimet aiempaa kirkkaammin. Lopputulos on laadultaan sellainen, että se täytyy jokaisen kokea omin korvin!

Millaista musiikkia tällä järjestelmällä pääsee sitten kuulemaan? Kevätkauden esiintyjälistalta löytyy niin kotimaista räppiä, poprockia kuin indietaituruuttakin. Musiikkikeikkojen lisäksi tarjolla on esimerkiksi nykytanssia ja lastennäytelmä, eli tyylikirjo on huomattavan kattava.

Pihlaja

Maaliskuussa Martinuksessa kuullaan huippuluokan hiphopia ja r&b:tä, kun Pihjala ja Senya saapuvat 9.3. Martinlaaksoon. Kirjoitettu tähtiin- ja Paha Barbi -albumeillaan kultarajan Spotifyssa ylittänyt sekä Sisko-hitillään radiossa voimasoittoa saanut Pihlaja on yksi Suomen eturivin räppäreistä, ja toisen albuminsa julkaisuun valmistautuva Senya tarjoaa hänkin voimaannuttavia kappaleita vahvan, omaa tietään kulkevan naisen näkökulmasta. Tältä keikalta ei asennetta puutu!

Pehmoaino

23.3. ovat esiintymisvuorossa Pehmoaino ja Elsi Sloan, joiden tunteikkaat kappaleet ovat valloittaneet sekä yleisön että kriitikot. Tammikuussa debyyttialbuminsa julkaissut Pehmoaino oli yksi viime vuoden Emma-gaalan menestyjistä, kun artisti voitti sekä ”Vuoden tulokas” että ”Vuoden alternative” -Emmat. Elsi Sloan puolestaan nappasi tammikuussa Soundi-lehden himoitun ”Master of Pulpets” -tulokaspalkinnon.

Tuure Kilpeläinen © Jirina Alanko

Toukokuussa Martinuksen lavalle nousee kotimaisen poprockin konkari Tuure Kilpeläinen. Kaihon karavaani -yhtyeensä tauolle asettanut lauluntekijä on julkaissut musiikkia vaihteeksi soolopohjalta, ja miehen vanhoja sekä uusia kappaleita voi kuulla Martinlaaksossa 18.5. Kilpeläisen yhtyeessä soittavat taiturimuusikot Ansku Mellanen (basso, kitara, laulu), Julius Sihvonen (koskettimet, laulu) ja Eliel Viitala (rummut).

Suuren salin lisäksi Martinuksessa järjestetään tapahtumia 150 henkilöä vetävässä yleisölämpiössä. Uusitussa ja freesatussa lämpiössä järjestetään esimerkiksi M-klubi, jonka esiintyjinä on sekä nousevia tähtiä että uutta musiikkia julkaisseita veteraaneja.

Grande Mahogany

16.2. M-klubilla konsertoi funkin, vaihtoehtorockin, r&b:n ja wah-wah-pedaalin nimeen vannova Grande Mahogany. 12.4. soittovuoron saa syntetisaattorisurinaa ja reivimeininkejä tarjoava Suistamon sähkö, ja 4.5. lavalle nousee kotimaisen elektronisen musiikin kulttiyhtye Aavikko. Lämpiössä nähdään kevään mittaan kolmena iltana (9.2., 8.3. ja 3.5.) myös House of Auer -kollektiivin hulvaton drag-spektaakeli. Lämpiön tapahtumat on tarkoitettu täysi-ikäisille kuulijoille.

Aavikko © Markus Aspegren

Elokuussa Martinuksen yhteydessä järjestetään neljännen kerran Martinus Backstage Festival, joka piristää Vantaan festivaalitarjontaa. Tapahtumaan haetaan nyt artisteja avoimen ohjelmistohaun kautta, joten kaikkien kynnelle kykenevien kokoonpanojen kannattaa laittaa hakemusta liikkeelle: edellisen festivaalin pääesiintyjänä toiminut Pariisin kevät veti tapahtuma-alueen tupaten täyteen. Martinus Backstage Festival on ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma.

Kulttuuritalo Martinus sijaitsee osoitteessa Martinlaaksontie 36, eikä ulko-ovelle ole juna-asemalta pitkä matka. Ohjelmiston tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta kulttuuritalomartinus.vantaa.fi. Tervetuloa katsomoon kokemaan elämyksiä!

Lisää luettavaa