Mainos: Pikalaina mahdollistaa arjen haaveiden toteuttamisen

Pikalaina on netistä haettava vakuudeton laina, jonka saa käyttöön nopeasti lainan myöntämisen jälkeen. Lainasummat ovat yleensä korkeintaan muutaman tuhannen euron suuruisia ja laina maksetaan suhteellisen nopeasti takaisin.
30.10.2023 06:55

Mainos: Pikalainat

Vakuudetonta lainaa voidaan harkita monissa eri tilanteissa, eikä sitä hakiessa tarvitse useimmiten eritellä, mihin lainasumma tullaan käyttämään. Omaan talouteen sopiva lainasumma löytyy helposti lainalaskurin avulla.

Pikalainan saa käyttöön nopeasti

Vakuudettoman lainat ovat lainatuotteita, joissa lainalle ei aseteta vakuutta tai takaajaa. Tämä tekee lainan hakuprosessista nopean, kun lainaa myöntävän tahon ei tarvitse lähteä arvioimaan vakuuksien riittävyyttä. Vakuudetonta lainaa saatetaan harkita esimerkiksi silloin, kun halutaan tehdä isompia hankintoja tai kaivataan muuten joustoa raha-asioihin.

Pikalainat eivät ole enää korkeakorkoisia pikavippejä, vaan muiden vakuudettomien lainojen tapaisia luottoja. Kulutusluottojen korkojen sääntely koskee myös pikalainoja, joten entisaikojen pikavippien korkotaso on historiaa.

Useimmiten pikalainat ovat joko joidenkin satojen tai korkeintaan muutamien tuhansien eurojen suuruisia lainoja, jotka on mahdollista saada käyttöön nopeasti. Lainahakemus täytetään netissä ja päätöksen lainan myöntämisestä saa minuuteissa sen lähettämisen jälkeen.

Mikäli saatu lainatarjous on sopiva, pääsee sen hyväksymään omilla pankkitunnuksilla. Parhaimmillaan pikalainan voi saada käyttöön heti, jolloin haaveet pääsee toteuttamaan heti.

Sopiva lainasumma lainalaskurin avulla

Koska lainalle ei aseteta vakuuksia, tehdään päätös sen myöntämisestä hakijan maksukyvyn mukaan. Ennen lainahakemuksen jättämistä netissä onkin hyvä tarkistaa lainalaskurin avulla, mikä on sopiva summa omaan talouteen nähden.

Lainalaskurin kautta pystyy katsomaan lainasumman, koron ja takaisinmaksuajan vaikutuksen kuukausilyhennykseen. Lyhennyserän on hyvä olla sellainen, että se on mahdollista maksaa ongelmitta joka kuukausi.

Pitkä takaisinmaksuaika pienentää kuukausierää, mutta lisää lainan kokonaiskustannuksia. Lainakuluja ja korkoa kertyy jokaiselta kuukaudelta, joten pidempi takaisinmaksuaika tekee lainasta kalliimman. Siksi pikalaina kannattaa maksaa takaisin kohtuullisessa ajassa lainan ottamisen jälkeen.

Äkkilähtö lämpöön

Erityisesti syksyn räntäsateilla ja talven pimeydessä moni haaveilee matkasta etelän lämpöön. Äkkilähdöt ovat usein hieman edullisempia, ja tarjousten joukosta voi löytää myös erittäin edullisia pikalähtöjä aurinkoon.

Jos matkarahoja ei ole säästetty etukäteen, saatetaan harkita matkan rahoittamista matkalainan turvin. Koska pikalainan saa käyttöön nopeasti, ei äkkilähtö ehdi mennä toiselle matkaajalle.

Matkoja varten haettavat pikalainat ovat yleensä korkeintaan parin tuhannen euron suuruisia. Laina maksetaan takaisin matkan jälkeisinä kuukausina osissa. Näin koko matkan hintaa ei tarvitse maksaa kerralla, vaan kustannukset voi pilkkoa osiksi.

On hyvä huomioida, että matkan aikana kustannuksia muodostuu myös muusta kuin matkan hinnasta. Myös erilaiset aktiviteetit, ruokailu ja mahdolliset ostokset kannattaa huomioida jo siinä vaiheessa, kun suunnittelee matkan rahoittamista.

Mahdollistaa myös kodin hankinnat

Pikalainaa saatetaan harkita myös kodin hankintoja varten. Esimerkiksi jääkaapin tai astianpesukoneen rikkoutuessa on usein tarve lähteä hankkimaan uusi mahdollisimman nopeasti. Lainan avulla hankinta voidaan maksaa osissa, eikä koko ostosummaa tarvitse löytyä heti ostohetkellä tililtä.

Vakuudetonta lainaa käytetään joskus myös hieman hintavampien elektroniikkatuotteiden hankintaan. Näin voidaan ostaa esimerkiksi uusi televisio tai tehdä muu haaveissa ollut hankinta heti, ja maksaa tuote osissa sen hankkimisen jälkeen.

Siten pikalainaa käytetään sekä arjen haaveiden toteuttamiseen että erilaisten hankintojen tekemiseen. Pikalainaa haetaan netistä ja sen saa käyttöön nopeasti lainan myöntämisen jälkeen. Tämä mahdollistaa sen, että haaveet pääsee toteuttamaan heti.

Lisää luettavaa