Mainos: Raskasta joulua tulee kovempana kuin koskaan – mukana supertähdet Geoff Tate, Elize Ryd ja Tommy Karevik

Raskasta joulua -kiertue järjestetään jälleen 17.11.–16.12.
13.11.2023 10:14

Mainos: Master Events

Joulu on taas ovella! Tämä vastaanpanematon tosiasia tarkoittaa tietysti sitä, että joululaulut tulevat sen mukana. Pian kaupat ja marketit helkkyvät kulkuslaulujen tahtiin ja ihmiset välttelevät parhaansa mukaan Whamin Last Christmasia, mutta onpa tilanteessa myös raskaan rockin ystäviä ilahduttava puoli: joulun lähestyessä lähtee Raskasta joulua -kiertue liikekannalle.

Metallisiin joululaulusovituksiin erikoistunut Raskasta joulua on lunastanut jo aikoja sitten paikkansa suomalaisen musiikkiyleisön sydämissä. Luvut puhuvat puolestaan: Suomen suurin joulukiertue järjestetään tänä vuonna jo 19. kertaa, ja rundin teemana oleva Raskasta joulua -albumi on myynyt kolminkertaisesti platinaa. Vuonna 2013 ilmestyneestä levystä julkaistaan myös Erkka Korhosen remiksaama kymmenvuotisjuhlaversio.

© Jaakko Manninen

Raskailla joululauluilla on ollut tapana tuoda Suomeen kovan luokan laulajia ulkomailta asti, eikä tämä vuosi ole suinkaan poikkeus. 17. marraskuuta alkavan kiertueen tähtiä ovat suomalaisten tulkitsijoiden lisäksi maineikkaan Queensrÿchen keulakuvana kannuksensa ansainnut Geoff Tate, ruotsalaisen Amaranthen uljasääninen Elize Ryd ja yhdysvaltalaisen Kamelotin keulakuva Tommy Karevik.

Eivätkö suomalaiset esiintyjät jää suinkaan vieraiden varjoon. Kiertueen aikana nähdään lavalla Nightwishista soolouralle siirtynyt Marko Hietala, Sonata Arctican Tony Kakko, Charonista ja Poisonblackistä tuttu JP Leppäluoto, Brother Firetriben Pekka Heino, Tarotin Tommi ”Tuple” Salmela, Kyyrian ja Sub-Urban Triben keulilla operoinut Ville Tuomi, Psycheworkin Antony Parviainen seka Kiuas-orkesterin Ilja Jalkanen. Siinähän ovatkin maamme ykkösluokan metallilaulajat yhdessä paketissa!

Yhtenä mielenkiintoisena solistina mainittakoon myös Petra Gargano. Hän on pop-yleisölle tuttu nimi Tiktak-yhtyeestä, eli laulaja pääsee esittelemään kykyjään aivan uudenlaisessa ympäristössä. Pitkän linjan metalliväki kiinnittänee puolestaan erityistä huomiota Geoff Taten läsnäoloon: kolme Grammy-ehdokkuutta napannut, MTV America Music Awardsin ja Billboard Music Awardsin voitot kertaalleen korjannut sekä Raskasta joulua – Viides adventti -levyllä julkaistun Kehtolaulu-kappaleen alkuperäisversion Silent Lucidity tulkinnut kultakurkku on rankattu useaan otteeseen yhdeksi kaikkien aikojen taitavimmista metallilaulajista. 20 miljoonaa myytyä albumia on varsin vaikuttava saldo!

© Jaakko Manninen

Vuoden 2023 Raskasta joulua -kiertue käsittää 23 keikkaa yhtä monella paikkakunnalla. Kullakin keikalla on eri laulajaryhmä lavalla. Kiertueen pystähtymispaikkoja ovat muun muassa Helsinki, Lahti, Hyvinkää, Pori, Turku, Kokkola, Joensuu ja Oulu, eli kiertuebussi kiertää laajasti ympäri maata. Harvassa ovat ne kylät ja kaupungit, joiden lähistölle eivät painavat joulutunnelmat yllä.

Katso kiertueohjelmasta sopiva konsertti ja tempaudu mukaan joulutunnelmaan! Oli ohjelmassa sitten Varpunen jouluaamuna -tyylinen vakavampi tunnelmointi, Nisse-polkan kaltainen riehakkaampi esitys tai suomalaiseen mielenmaisemaan sopiva Tonttu-ikivihreä, esitetään nämä kaikki tyylikkäästi ja vuoden tunnelmallisimman juhlan vaatimalla heittäytymisellä.

Pääsyliput kiertueelle ovat myynnissä osoitteessa raskastajoulua.com, mistä näet myös keikkakohtaiset solistit. Tulkoon joulu ja joululaulut, se on tämä aika vuodesta taas!

Lisää luettavaa