Mainos: Stam1na, Amorphis, Kvelertak, Lost Society, Kotiteollisuus – syksy on täynnä elävää musiikkia raskaaseenkin makuun

Liput kuumimmille keikoille ja vauhdikkaimpiin moshpitteihin saat Lippu.fi:stä.
2.10.2023 15:02

Mainos: Lippu.fi

”Vaadimme metallia”, lauloi Teräsbetoni aikoinaan. Ja metallia kansa myös syksyn mittaan saa, kun lukuisat kotimaan raskaan musiikin etulinjan artistit sekä vieraat rajojemme ulkopuolelta kiertävät Suomen klubeja ja areenoita.

Lemin metalliylpeys Stam1na julkaisi syyskuun lopussa kymmenennen pitkäsoittonsa, jonka tiimoilta yhtye viettää loppuvuoden tiiviisti tien päällä. Uunituoreen X-albumin kappaleita sekä vanhempia keikkasuosikkeja kuullaan muun muassa Nokian Kerholassa, Lappeenrannan Saimaa-areenalla sekä Espoon Kulttuurikeskuksessa.

Mokoma © Tuomas Järvelä

Eikä Stam1na ole ainoa Sakara Records -artisti, joka viettää syksyn keikkalavoja koluten. Mokoma nimittäin juhlistaa 20 vuotta sitten julkaistua Kurimus-albumiaan, joka oli paitsi ensimmäinen suomeksi laulettu thrash metal -levy myös ensimmäinen Mokoman pyörittämän Sakara Recordsin julkaisema kiekko. Kurimusta ja Sakaraa juhlistetaan muun muassa Turun Logomossa ja Jyväskylän Lutakossa.

Myös Kotiteollisuus-leirissä juhlitaan, sillä yhtyeen menestysalbumi Helvetistä itään täytti niin ikään pyöreät 20 vuotta. Vain elämää -sarjan uusimmalla kaudella mukana oleva Jouni Hynynen ja kumppanit juhlivat platinaa myynyttä hittilevyään muun muassa Jyväskylän Lutakossa, Turun Logomossa, Lahden Sibeliustalolla ja Porvoon Taidetehtaalla.

Amorphiksen keväällä julkaistun Halo-albumin ympärille nivoutuva mittava syksyn kiertue saapuu Euroopan keikkojen jälkeen myös Suomeen. Suomalaisen metallin ehdoton kulmakivi on nähtävissä Logomolla ja Helsingin Kulttuuritalolla. Amorphiksen mukana Euroopan kiertueella oleva Lost Society huipentaa vuotensa niin ikään Helsingin Kulttuuritalolle 29.12. Luvassa on yhtyeen omien sanojen mukaan isoin LxSx-show mitä on koskaan nähty. Tätä ei siis kannata missata.

Lost Society © Grimvisions / Aslak Junttu

Viime vuosien aikana mikään muu bändi ei ole määritellyt power metal -skeneä kuten Stratovarius. Survive Finland Tour tuo Stravovariuksen muun muassa Nurmijärvelle, Lahteen ja Espooseen. Lahden Sibeliustalolla nähdään myös Sonata Arctica yhdessä Reckless Loven ja Luna Killsin kanssa.

Pitti ei suinkaan pyöri pelkästään kotimaisin voimin, vaan syksyn aikana saamme Suomeen myös vieraita muun muassa Norjasta, Puolasta ja Islannista. Syyskuussa odotetun uuden albuminsa julkaissut norjalainen Kvelertak nähdään 10.10. Helsingin Kulttuuritalolla ja Puolan black metal -ylpeys Batushka rymistelee 13.10. Oulun Kantakrouvissa sekä 15.10. Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla. Marraskuussa islantilainen post-metal -suuruus Sólstafir ravistelee puolestaan perustuksia kotimaisen The Abbeyn kanssa Jyväskylän Lutakossa.

Lord Of The Lost © VD Pictures

Saksasta vieraita saapuu peräti kaksin kappalein: Suomessa viimeksi Iron Maidenin lämmittelijänä Tampereen Nokia-areenalla nähty Lord Of The Lost saapuu Blood & Glitter -kiertueensa tiimoilta joulukuussa Helsingin Kulttuuritalolle ja Jyväskylän Lutakkoon, kun taas spektaakkelimaisista esiintymisistä tunnetun Rammsteinin nokkamies Till Lindemann nähdään puolestaan soolokeikalla Helsingin Jäähallissa 3. joulukuuta.

Tutustu tarkemmin syksyn raskaaseen keikkatarjontaan ja varmista samalla itsellesi paikka keikalle Lippu.fi:stä!

Lisää luettavaa