Mainos: Sukellus Suomen musiikkikentän virtauksiin – Lost in Musicin laajasta tarjonnasta piisaa moneen makuun

4.-7. lokakuuta järjestettävä festivaali valtaa Tampereen lähes sadan artistin kattauksella.
20.9.2023 09:10

Mainos: Lost in Music

Vuotuinen kaupunkifestivaali Lost in Music esittelee jälleen Suomen musiikkikentän uusimpia tuulahduksia lokakuun alussa lähes sadan esiintyjän voimin. Skaalaa löytyy päivän kuumimmasta popista ja nykyaikaisesta r&b:sta indieen ja modernista metallista synth popiin eli elävää musiikkia on tarjolla todellakin joka lähtöön ja makuun.

Skaar © Jonathan Vivaas Kise

Monipuolisuus tulee hyvin ilmi heti avauspäivänä keskiviikkona 4.10., kun Tavara-asemalla lavalle nousee rap-, soul-, r&b-, rock- ja afrikkalaista kansamusiikkia sekoitteleva Jesse Markin yhdessä norjalaisen popmuusikko Skaarin sekä ruotsinsuomalaisen laulaja-lauluntekijä Markus Krunegårdin kanssa samalla kun Hönö-baarissa raskastellaan Atlasesin, Palehørsen ja Mørketin tahdissa.

Emilia Sisco © Kai Kuusisto

Avauspäivän muihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa G Livelabissa musisoivat bluesia ja retrosoulia amerikkalaiseen jazz-perinteeseen yhdistelevä Emilia Sisco, One Violin -nimellä operoiva viuluvirtuoosi Pekka Niemi ja indie folk -duo Tuomo & Markus sekä osana yhteistyössä Radio Helsingin kanssa toteutettavia Future Players -iltamia O’Connell’sissa esiintyvät Elliott Webb ja Klara Lafleur.

Paperi T © Tero Ahonen

Torstaina 5.10. koetaan Tullikamarin Pakkahuoneella ja Klubilla yksi tämän vuoden festarin isoimmista illoista. Kotimaisen popin, rapin ja vaihtoehtomusiikin spektaakkelissa nähdään nimittäin odotetun paluun keikkalavoille tehnyt Paperi T, suomirapin historiaa viimeisimmällä albumillaan toteuttanut Etta, kansainvälistä huomiota herättänyt Knife Girl, Tiktok-tähtenäkin tunnettu Joalin, trapia, hiphopia ja afroswingiä yhdistelevä Shrty sekä monilahjakas r&b-artisti Yrjänä.

Shrty

Tavara-asemalla pelin nimenä on puolestaan kotimainen indie pop ja rock, jota tarjoilevat The Holy, Iisa, Moon Shot sekä Lake Jons. Metallin ystävien kannattaa vuorostaan suunnata Olympiaan, jossa lavan jakavat melodeath-yhtye Bloodred Hourglass, diskometallia soittava One Morning Left sekä groovaava tulokas Shereign. Future Players -iltamia on torstaina luvassa kaksin kappalein ja niissä esiintyvät Ihme-Liisa ja Klarissa (O’Connell’s) sekä Aaltoja, Uhrisavu ja .poolboys (Maanalainen).

Iisa

Perjantaina 6.10. on erityisesti metallin ja raskaamman rockin ystävillä syytä leveään hymyyn. Tavara-asemalla moshpittiin vauhtia pistävät suomi-industrialin huippunimi Turmion Kätilöt, tiukkoja metalliriffejä räppiin yhdistelevä Lähiöbotox sekä loppuvuodesta seuraajan lupaavalle esikoispitkäsoitolleen julkaiseva alternative metal -yhtye Stoned Statues. Hönössä puolestaan hikisestä menosta vastaavat heavypunkin veteraani FM2000, occult- ja suomirockia sekoittava Krypta sekä nouseva moderni metalliyhtye Roju.

Turmion Kätilöt © Marc Sabat, Tuomas Rytkönen

Tullikamarilla sen sijaan liikettä tanssijalkoihin ja lantioihin pistävät kotimaisen modernin popin huippunimi Abreu, kokeellisilla soundeilla maustettua poppia, hiphopia ja r&b:tä yhdistelevä Lauri Haav, tummasävyistä poppia ja soulia yhdistelevä tulokas Bee, kantaaottavilla sanoituksilla herättelevä rap-ryhmä Bämä, kansainvälistä r&b:tä esittävä Nisa, latiorytmeistä ammentava Pihlaja sekä Bessin ennätyksiä rikkoneen Ram Pam Pam -kappaleen säveltäjänä ja sanoittajana tunnettu lauluntekijä Tomi Saario.

Perjantain mittaan konsertoivat myös muun muassa Business City, Kaukolampi, Modem ja Virta elektronisen musiikin erikoisillassa Olympiassa sekä Maanalaisen Future Players -iltamassa Jankan Eläinpuisto ja Voodoov.

Senya © Samuli Vienola

Monipuolisuudesta ei tingitä päätöspäivänäkään. Lauantaina 7.10. Tullikamarilla iltaa vietetään räpin ja r&b:n merkeissä, kun lavalle nousevat Gettomasa, Good Boys ja Senya. Keikkapaikan rakenteita raskaalla musiikilla ravisuttavat puolestaan Yo-talolla Nicole, Khroma ja Besra sekä Hönön Future Players -iltamassa Egokills, Pystyyn Kuolleet Hipit ja The Dedes.

Lauantain musiikkitarjontaan kuuluvat lisäksi muun muassa Annika Pudas, ruotsalainen Bottenviken ja Jarkko Martikainen soolona (Tavara-asema) sekä päätöspäivän toiseen Future Players -iltamaan kuuluvat Ite Eerola ja Sikuriina (O’Connell’s).

Tarjonta ei siis juuri tästä monipuolisemmaksi ja värikkäämmäksi voi muuttua. Eikä edellä lueteltu ole kuin pintaraapaisu koko ohjelmistoon, johon voit tutustua täällä.

Lost in Musicin pääsyliput ovat myynnissä Tiketissä. Myynnissä on niin kaikkiin tapahtumiin pääsyn oikeuttavia eri päiväyhdistelmien festivaalirannekkeita hintahaitarilla 50€-75€ kuin myös lippuja erikseen kunkin tapahtumapäivän yksittäisille klubeille. Tutustu lippukaupan tarjontaan paremmin täällä.

Lisää luettavaa