Mainos: Turun Kesärauha käynnistää festarikauden väkevän kattauksen, parhaan meiningin ja huikean Elektrolinnan voimin

Kesärauha-festivaali järjestetään Turun Linnanpuistossa 7.–9. kesäkuuta.
19.4.2024 13:27

Mainos: Sunborn Live

Suomen kodikkain ja viriilein musiikkifestivaali Kesärauha on ensi kesänä komeampi kuin koskaan. Tunnelmallisessa Turun Linnanpuistossa 7.–9. kesäkuuta järjestettävä festivaali on saanut ohjelmansa valmiiksi, ja tapahtuman kruunaa todellinen brittiläisen rockin jättiläinen: myrskyisästä historiastaan kuuluisa ja hajoamisensa jälkeen uuteen kukoistukseen kohonnut, Carl Barâtin ja Pete Dohertyn tähdittämä The Libertines.

The Libertinesin vuonna 2015 julkaisema paluulevy Anthems for Doomed Youth vakuutti epäilijät siitä, ettei bändi ollut liikkeellä vain vanhojen hittiensä voimin. Seuraavaa albumia saatiin kuitenkin odottaa aina tähän vuoteen asti, mutta lopulta odotus palkittiin yltäkylläisesti: huhtikuun alussa julkaistu All Quiet on the Eastern Esplanade on saanut ylistäviä arvioita niin Mojo-lehden, NME:n kuin Rolling Stonen kriitikoilta, ja Briteissä se kiilasi levylistan kärkeen.

The Libertines © Ed Cooke

Uusi albumi vie yhtyeen myös kiertueelle, ja 7. kesäkuuta tämä rundi ulottuu Kesärauhaan. Nyt koittaa siis tilaisuus nähdä yksi 2000-luvun kohutuimmista yhtyeistä Suomen kamaralla, ja tämä onkin ensimmäinen kerta koskaan, kun orkesteri maassamme konsertoi. Saavu siis paikalle todistamaan ainutkertaista tapahtumaa!

Mitä Kesärauhan muuhun antiin tulee, festivaalin kattaus on yhtä tasokas kuin laaja-alainenkin. Linnanpuistossa nähdään niin kansainvälisiä kuin kotimaisia tähtiä, ja festivaalin maineikas elektronisen musiikin keidas Elektrolinna on komeampi kuin koskaan. Näihin juhliin ei tyhjäkäyntiä mahdu!

070 Shake ja Slowdive.

Festivaalin ulkomaisia suuruuksia ovat yhdysvaltalainen räppäri–laulaja 070 Shake, joka on tuttu nimi paitsi omasta tuotannostaan myös Rayen, Pusha T:n ja Nasin hiteiltä, sekä brittiläinen showgaze-suuruus Slowdive, jonka uusin levy Everything Is Alive palkittiin Soundissakin täydellä viiden tähden pistepotilla. Rajojen ulkopuolelta Turkuun saapuvat myös ranskalainen Acid Arab, eteläkorealainen Balming Tiger, yhdysvaltalainen Infinity Song ja Yhdysvalloista Kameruniin lapsena muuttanut Libianca.

Acid Arab ja Balming Tiger.

Kotimaisten artistien puolella riittää tulikuumia nimiä joka lähtöön. Rockmusiikin arvostajien ei sovi jättää välistä Jukka Jyllin ja Sami Kuoppamäen tähdittämää Kingston Wall -esitystä – tämä musiikki on ehdottomasti ylväimmillään livenä koettuna. Jesse Markin ja Lauri Haav ovat kotimaisen rapin menestyjiä, ja Kuumaa on nimensä mukaisesti suomalaisen popin kuumin listajyrä. Indiepuolen taitureita ovat esimerkiksi suurien tunteiden tulkki Mikko Joensuu, Emma-menestyjä Pehmoaino, Suomen hurjimmaksi keikkabändiksikin tituleerattu Ursus Factory sekä moneen kertaan palkittu popsuuruus Vesta.

Jukka Jylli ja Sami Kuoppamäki Kingston Wallista (vas.) ja Mikko Joensuu.

Eikä siinä vielä kaikki. Matti Mikkolan johtama Saimaa saapuu Kesärauhaan soittamaan vastustamattoman kesäisiä säveliä, ja laulu- ja soitinyhtye Huora tykittelee säröistä punkrockiaan. Pariisin Kevään settiin kuuluu epäilemättä tilanteeseen sopiva Kesäyö-hitti, ja hurjassa nousukiidossa oleva Emma & Matilda esittää heleää folkpopiaan. Life Must Be Beautiful -dokumenttielokuvan myötä kuumaksi puheenaiheeksi noussut Alma tarjoilee yleisölle hittibiisejään, ja onhan siellä vielä sellaisiakin tykittäjiä kuin Arppa, Aavikko, Augustine, Bee, Boko Yout, Bämä, Deki Alem, Good Boys, Iisa, Jaakko Kulta, Joalin, Lyyti, Markus Krunegård, Melo, Rebekka Holi, Stepa, Stuzzi, Viitasen Piia, Ville Ahonen ja Yeboyah. Melkoinen kavalkadi!

Arppa, Pariisin Kevät ja Alma.

Yksi Kesärauhan kohokohdista on epäilemättä Elektrolinna, jossa menneisyys ja nykyhetki lyövät kättä ainutkertaisella tavalla. Turun linnan pihalla järjestetään nimittäin entistä suuremmissa tiloissa tulikuumat elektronisen musiikin juhlat, joissa historiallinen miljöö täyttyy tanssirytmeistä ja upeista visuaalisista efekteistä. Hurjien bileiden kansainvälisiä tähtiä ovat Franc Moody, joka tarjoilee groovea uhkuvan dj-setin, sekä Sofia Kourtesis, jonka musiikin äänimaisemassa yhdistyvät Berliinin ja Etelä-Amerikan vaikutteet. Elektrolinnan muita kansanvillitsijöitä ovat Darude, Irene Kostas, Modem, Virta, Malla, Miia Magia, Nightradio, Viidakko on massiivinen (dj:t Infekto ja Pistolero sekä special guest dj Ati), dj hapan korppu ja Wellness Center.

Tervetuloa kesän viihtyisimpiin ja villeimpiin soittojuhliin! Näistä bileistä ei hyvää meininkiä puutu. Kesärauhan liput ovat myynnissä Lippupisteessä alkaen hintaan 105 euroa. Festarikausi 2024 alkakoon!

Lisää luettavaa