Mainos: Vastamelukuulokkeet avotoimistoon: Onko hintansa arvoinen investointi?

24.6.2024 11:00

Mainos: Hobby Hall

Avotoimistot jakavat mielipiteet työpaikoilla. Monille työnantajille se on keino niputtaa ihmiset tiiviisti yhteen ja saada sillä tavoin esimerkiksi viesti kulkemaan tehokkaammin ja nopeammin. Monille ajatustyötä tekeville avokonttori voi kuitenkin olla painajainen. Jos avokonttorissa työskentely tuottaa vaikeuksia, eikä etätyö ole mahdollista, vastamelukuulokkeet voivat tarjota lääkkeen ongelmaan.

Nykyaikaiset kuulokkeet lyhyesti

Nykyaikaiset kuulokkeet, kuten AirPods ja vastamelukuulokkeet, ovat laajentaneet kuulokkeiden käyttömahdollisuuksia. AirPodit tarjoavat langattoman mukavuuden ja saumattoman integroinnin Apple-laitteisiin, ja näitä suosittuja kuulokkeita näkeekin monien päässä kaduilla liikuttaessa.

Vastamelukuulokkeet, kuten esimerkiksi suositut Bose QuietComfort ja Sony WH-1000XM5, käyttävät aktiivista melunvaimennustekniikkaa häiritsevien taustaäänien poistamiseen. Vastamelukuulokkeet voivatkin sopia erinomaisesti myös hälyiseen avokonttoriin.

Kuulokkeita voi tilata nykyisin edullisesti netistä. Esimerkiksi HobbyHall.fi-verkkokaupasta löytyy sekä erilaiset korvanapit että vastameluun erikoistuneet laadukkaat kuulokkeet. Hobby Hall ja muut verkkokaupat tarjoavat tuotteista myös tarkat tuotekuvaukset, jotta asiakkaat tietävät kuulokkeiden sopivan hyvin omiin laitteisiinsa.

Toimistokäyttöön vastamelu- vai Airpods-kuulokkeet

Avokonttorissa työskentely vaatii tehokkaita keinoja meluhäiriöiden vähentämiseksi ja keskittymisen parantamiseksi. Avokonttorissa toimii usein lähekkäin esimerkiksi myyntitykit ja data-analyytikot, joista jälkimmäisten voi olla vaikea keskittyä työhönsä, jos vieressä huudetaan ja klousataan kauppoja.

AirPodit ja vastamelukuulokkeet tarjoavat toimistokäyttöön erilaisia etuja. AirPodit ovat käteviä niiden langattomuuden ja kompaktin koon ansiosta. Ne sopivat hyvin puheluihin sekä taustamusiikin kuunteluun töitä tehdessä. AirPodien tarjoama äänenlaatu ja helppo liitettävyys tekevät niistä suositun valinnan monille. Langattomat korvanapit sopivat hyvin myös työmatkoille ja muille matkoille.

Toisaalta vastamelukuulokkeet tarjoavat tehokkaan melunvaimennuksen, joka auttaa poistamaan taustamelua ja parantaa keskittymistä. Ne ovat erityisen hyödyllisiä pitkäkestoisessa työskentelyssä, jossa vaaditaan syvää keskittymistä. Esimerkiksi monet koodarit ja analyytikot käyttävät niitä avokonttoreissa työskennellessään. Osa käyttää niitä kuuntelematta lainkaan musiikkia ja osa kuuntelee samalla jotain musiikkia, joka ei sotke keskittymistä liikaa.

Näin vastamelukuulokkeet toimivat

Vastamelukuulokkeet voivat kuulostaa uudelle käyttäjälle oudolta konseptilta, mutta kyseessä on kuitenkin melko yksinkertainen konsepti. Tällaiset kuulokkeet käyttävät aktiivista melunvaimennustekniikkaa, mikä toimii niin, että laite tuottaa vastakkaisen ääniaallon ulkoiselle melulle. Tämä vastakkainen ääniaalto kumoaa häiritsevän äänen.

Vastamelukuulokkeet poistavat toimistoympäristöstä ennen kaikkea esimerkiksi liikenteen ilmastoinnin ääniä. Se toimii parhaiten matalataajuiseen meluun ja moni käyttää niitä myös lentokoneissa vähentääkseen lentokonematkustamiseen liittyvän tasaisen suhinan. Puheäänien poistamiseen ne eivät sovellu parhaiten, joten jos haluaa sulkea ulkopuolelleen myös puheet ja keskustelut, kuulosuojaimet ovat paras vaihtoehto.

Hyvä investointi?

Vastamelukuulokkeet voivat olla kallis investointi, sillä erityisesti laadukkaat mallit tunnetuilta brändeiltä eivät ole halvimpia kuulokemalleja. Hintojen vaihtelu on suuri, ja laadukkaat merkit ja mallit voivat maksaa satoja euroja. Ostettaessa onkin otettava huomioon, minkä verran ne parantavat työntehokkuutta tai ylipäätään työssä viihtymistä.

Hobby Hall ja muut suositut verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuden löytää laadukkaita kuulokkeita toisinaan myös selvään alehintaan. Esimerkiksi Black Friday on usein erinomainen mahdollisuus hankkia kuulokkeet, jos niillä ei ole kiirettä. Eri kauppojen tarjouslehdet ovat niin ikään keino löytää parhaita tarjouksia satojen eurojen kuulokkeistakin.

Monet tutkimukset osoittavat, että altistuminen melulle avokonttorissa voi heikentää keskittymiskykyä ja lisätä stressitasoja. Tämä voi johtaa laskeneeseen tuottavuuteen ja yleiseen tyytymättömyyteen työpaikalla. Joten vastamelukuulokkeet voi nähdä myös hyvin halpana investointina työssäjaksamiseen.

Lisää luettavaa