Artisti: Gary Moore

Kas näin soi kitara, kun tekijämies käskee – Gary Mooren myöhäinen Still Got the Blues -tulkinta säväyttää

Gary Mooren Live from London -livetallenne ilmestyy 31. tammikuuta, ja tuotosta on markkinoitu ennakkoon usealla biisilohkaisulla. Näin viikkoa ennen koko paketin julkaisua tarjoillaan yleisölle vielä Lontoon Islington Academyssa 2.12.2009 taltioitu Still Got the Blues -tulkinta, joka muistuttaa, että Moore oli paitsi kova kitaristi myös lahjakas laulaja. Komea esitys kaiken kaikkiaan, turhan aikaisin lähti keskuudestamme tämä kaveri.

Mies meni, kitara soi yhä – aloita päiväsi uudella, tulisella Gary Moore -livetallenteella

Edesmenneeltä Gary Moorelta julkaistaan tammikuussa uusi livelevy, ja tähän mennessä ilmestyneiden klippien perusteella tiedossa on aivan tarkastamisen arvoista kamaa. Tällä kertaa esittelyvuorossa on aito bluesrock-pala Since I Met You Baby, jonka pianisti Ivory Joe Hunter sävelsi ja levytti 1950-luvulla ja joka on myöhemmin ujuttautunut lukemattomien artistien ohjelmistoon. Kappaletta ovat vuosien mittaan esittäneet muun muassa Neil Young, Sam Cooke, Johnny ”Guitar” Watson, B.B. King, Jerry Lee Lewis ja Dean Martin.

Gary Mooren kitara soi jälleen – edesmenneen kitaragurun jäämistöstä julkaistaan uusi livetallenne

Gary Moore poistui keskuudestamme vuonna 2011. Nuorena lähti tämä irlantilaismuusikko, sillä Moore oli kuollessaan vain 58-vuotias. Mies saattaa olla mennyt, mutta laulut sentään jäivät, kuten sanonta kuuluu – ensi vuonna julkaistaan Live from London -keikkatallenne, joka äänitettiin runsas vuosi ennen kitaristin kuolemaa.