Legendaarinen tanskalaisstudio paloi maan tasalle – Muun muassa Judas Priest, Elton John ja Gary Moore äänittäneet studiossa levyjään

Judas Priest äänitti osan vuoden 1988 Ram It Down -albumistaan tanskalaisstudiossa, joka tuhoutui tulipalossa täysin.
Gene Ambo/Mediapunch/Shutterstock/All Over Press

PUK Studios ei ole ollut toiminnassa enää muutamaan vuoteen.

Legendaarinen tanskalainen äänitysstudio PUK Studios on tuhoutunut tulipalossa korjauskelvottomaksi maanantain 28.12. vastaisena yönä, kertovat medialähteet. Palon syttymissyy ei vielä tätä kirjoittaessa ole selvinnyt.

Parikymmentä kilometriä Randersin kaupungista pohjoiseen sijainneen studion perusti vuonna 1978 John ”Puk” Quist ja se oli yhteen aikaan yksi teknologisesti edistyneimmistä studioista maailmassa. Studiota käyttivät myös maailmantähdet kuten George Michael (Faith, 1987), Judas Priest (Ram It Down, 1988), Elton John (Sleeping With The Past, 1989), Depeche Mode (Music For The Masses, 1987 ja Violator, 1990) sekä Gary Moore ja The Kinks.

90-luvulla ääniteknikko Peter Iversen osti studion ja pyöritti sitä vuoteen 2016, jolloin studion toiminta lopetettiin. Viimeiseksi studiossa äänitetyksi levyksi jäi metalliyhtye Meshuggahin The Violent Sleep Of Reason. Studiossa ei enää ollut äänityslaitteistoa vaan tilat olivat olleet tyhjillään jo muutaman vuoden.

Det legendariske Puk Studio ved Kærby nord for Randers er brændt ned natten til i dag, 28. december 2020.Hele det…

Julkaissut Pressefotos.dk Maanantaina 28. joulukuuta 2020