10 vuotta Gary Mooren kuolemasta: sielukasta soittajaa ei ainakaan tunteen puutteesta voinut syyttää – katso vaikka itse

Larry Marano/Shutterstock/All Over Press

Irlantilainen kitaristisuuruus Gary Moore menehtyi yllättäen tällä päivämäärällä vuonna 2011, Esteponassa, Espanjassa.

58-vuotiaana ikiuneen vaipunut muusikko loi uraa niin Thin Lizzyssä, Colosseum II:ssa kuin Skid Row’ssakin, mutta parhaiten hänet tunnetaan tuottoisasta soolourastaan. Sen aikana mies esitti niin heavy metalia kuin silkkaa bluesiakin. Ehtipä mies vaikuttaa samassa superkokoonpanossa Cream-muusikoiden Jack Brucen ja Ginger Bakerin kanssakin. Bruce-Baker-Moore, tuttavallisemmin BBM, hajosi kuitenkin heti ensimmäisen levynsä jälkeen.

Moore on vakiokasvo kaikkien aikojen parhaat kitaristit -listoilla ja toiminut osaltaan esikuvana sellaisille nimimiehille kuin Doug Aldrich, Joe Bonamassa, Vivian Campbell, Paul Gilbert, Kirk Hammett, John Sykes ja Zakk Wylde.

Oppeja Moore haki legendaariselta Fleetwood Mac -kitaristi Peter Greeniltä, jolta osti myös sittemmin yhdeksi kaikkien aikojen kuuluisimmaksi muodostuneen kitaran, vuoden 1959 Gibson Les Paulin. Nykyään soittopeli kuuluu Metallica-kitaristi Hammettin kokoelmiin.

Moore soitti kitaraa aina joka solullaan ja tunteenpuuskissa syntyneet ilmeet kuuluvat jo kitaramaailman ikosimpaan kuvastoon. Alla muutamia näytteitä miehen kyvyistä sähkökitaran varressa.