Artisti: Opeth

Miksi Martin Axenrot poistui Opethista? Erimielisyydet koronarokotteesta saattoivat päättää tämän yhteistyön

Opethissa vuodesta 2006 alkaen musisoinut rumpali Martin Axenrot poistui yllättäen bändistä marraskuussa 2021. Ero tapahtui aivan Opethin Pohjois-Amerikan-kiertueen alla, eikä sen kummemmin Axenrot kuin Mikael Åkerfeldt ole kertonut tarkemmin, miksi tällaiseen päätökseen päädyttiin. Opethin kiertuerumpaliksi kiinnitettiin nopealla aikataululla Therionista tuttu Sami Karppinen, ja karavaani pääsi jatkamaan kulkuaan.

Opeth julkaisi äkkiarvaamatta uuden (hyvän) kappaleen – viimeisimmästä levystä tulossa erikoispainos

Tässäpä ilahduttava yllätys. Opeth ilmoittaa julkaisevansa In Cauda Veneum -albumistaan (2019) uuden erikoispainoksen, ja tuotosta promotoidaan aiemmin julkaisemattomalla kappaleella. Eikä tämä Width of a Circle ole edes mikään pöytälaatikkoon haudattu jämäbiisi vaan aivan mainio esitys. Kuuntele alempaa!

Rockmaailma suree Burke Shelleytä – Lars Ulrich: ”Kiitos kaikesta, mitä teit raskaan musiikin hyväksi”

Budgie kuului niihin bändeihin, jotka eivät koskaan stadioneita valloittaneet, mutta jotka inspiroivat kunnioitettavaa joukkoa muusikoita. Yhtye oli yksi ensimmäisistä heavy rock -bändeistä, ja se toimi innoittajana sekä NWOBHM-liikkeelle että Metallican kaltaisille thrash metal -kokoonpanoille. Budgie oli toiminnassa vuosina 1967–87, ja se palasi myöhemmin vielä liikekannalle vuosina 1995–96 ja 1999–2010. Viimeisen studioalbuminsa Budgie julkaisi vuonna 2006, ja sitä edellinen tuli julki niinkin kauan sitten kuin vuonna 1982.

Opeth soitti ensimmäisen keikkansa uuden rumpalin kera – näin lähtee Sami Karppiselta progejätin tuotanto

Opeth ilmoitti toissapäivänä, ettei rumpali Martin Axenrot jatka enää yhtyeessä. Syyksi teiden eroamiselle kerrottiin ”eturistiriidat”, ja vuodesta 2006 alkaen bändin vakituisena jäsenenä toiminut Axenrot sai lähteä kotiin kesken Yhdysvaltain-kiertueen. Näin se joskus menee.