Artisti: Opeth

Yksi keskustelu sai Mikael Åkerfeldtin päättämään, ettei Opeth tekisi enää death metalia

Nyt tiedetään, ketä on kiittäminen siitä, että Opeth hylkäsi vanhan death metal -tyylinsä – tai ketä on syyttäminen, miten nyt vain asiaa haluaa katsoa. Mikael Åkerfeldt tietysti on Opethin kiistaton johtaja ja kaikki moiset päätökset tulevat vain ja ainoastaan häneltä, mutta nyt mies kertoo, että hän tarvitsi hieman ulkopuolista kannustusta tyylinmuutokseen ryhtyäkseen.

Opeth-kitaristin yllättävä paljastus: bändi on jättänyt parilla viimeisellä levyllä treenit vähemmälle

Opethin In Cauda Venenum -uutuuslevy julkaistaan 27. syyskuuta, ja yhtye promotoi tuotostaan täyttä häkää. Yhtyeen haastatteluja näkyy tasaiseen tahtiin siellä täällä, ja muutkin Opeth-muusikot kuin Mikael Åkerfeldt pääsevät kertomaan mietteitään julkaisusta. Esimerkiksi kitaristi Fredrik Åkesson tarjosi Scars and Guitars -podcastissa omia näkökantojaan aiheeseen. Kuuntele haastattelu täällä.

Opeth jälleen tyylikkäänä – uusi video tuo mieleen kaikuja Pink Floydin suuruusvuosista

Opeth promotoi tulevaa In Cauda Venenum -albumiaan uudella singlellä ja videolla. Albumin kakkossingleksi on valikoitunut biisi nimeltä Svekets prins, joka esitellään maailmalle ensi viikolla myös englanninkielisenä versiona nimeltä Dignity. Albumistahan on tulossa sekä ruotsin- että englanninkieliset versiot.