Demoefekti 10/2018

CJC

Tällä kertaa Demoefektissä CJC, Ilona Sola, Shadows And Colors ja Lazyheads.

CJC

Imatran CJC:n Kaatorituaali on kaikin puolin täydellinen metallibiisi. Riffit ovat raskaita ja voimalla soitettuja.  Soundit ovat tukevat ja iskevät, mutta eivät meluisat ja bändin jyräys on täysin kontrolloitua. Laulajan ääni on poikkeuksellisen hyvä. Siinä on raakuutta ja voimaa, mutta myös melodisuutta. Biisin sävellys ja sovituskin on täydellisesti onnistunut. Kertosäe on joka kerralla iskevä ja aika tarttuvakin. Kerrankin ei tarvitse yhtään hävetä lyric videon sanoituksiakaan. Tämän perusteella CJC voisi nousta suomenkielisen metallin isoihin nimiin. Viikon paras.

facebook.com/cjc2017

ILONA SOLA

Ilona Sola kuvaa musiikkiaan r&b-vaikutteiseksi popiksi. Hänen musiikkiaan on bion mukaan myös kuvattu termillä “deep shit.” Sinänsä ihan hyvä kuvaus sekin, sillä Blue menee syvälle ihon alle. Pianolla ja laululla alkava biisi tuo mieleen Fiona Applen ensimmäisen levyn. Solan laulu ja soitto on niin hyvää, että pelkistetympi sovitus toimisi paremmin. Sävellyksenäkin Blue on niin hyvä, ettei tarvitsisi turhia syntikoita ja kuoroja. Ei näin hyvän biisin päälle tarvitse liimata mitään ylimääräistä.

facebook.com/pg/ilonasolamusic

SHADOWS AND COLORS

Porin Shadows And Colors yhdistelee melodista metalcorea ja alternative metalia toimivasti. Bändillä on aika omaperäinen soundi ja se on sävellyksellisesti kunnianhimoinen. Soitto on hyvää ja soundit toimivat, mutta laulajan ääni ei ole riittävän vahva näin vaativaan biisiin. Karjutut osuudet toimivat laulettuja paremmin. Biisi on sen verran monitahoinen, että ansaitsee yli viiden minuutin kestonsa. Silti sävellystä voisi ehkä vielä vähän tiukentaa. Vaikka kaikki dynamiikan muutokset toimivatkin, on niitä ehkä lopulta liikaa yhteen biisiin.

facebook.com/shadowsandcolors

LAZYHEADS

Turun Lazyheads soittaa retroa rockia niin sävellyksen kuin soundienkin puolesta. Jos 60- ja 70-lukuinen hard rock miellyttää kompressoitua nykymeininkiä enemmän, kannattaa Lazyheads ottaa tarkkailuun. Bändi on kiinnostava, mutta tuntuu vielä vähän keskeneräiseltä. Biisinä Bad Habits on toimiva, mutta ylipitkä, eikä kovin omaperäinen. Saman lyhyen riffin toistaminen läpi koko biisin alkaa puuduttaa vaikka sen ympärillä muu biisi muuttuukin. Transsimaista tunnelmaa sillä ei onnistuta luomaan. Epätarkan soiton takia sounditkin menevät vähän puuroisiksi.

facebook.com/lazyheadsofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.