Demoefekti 12/2018

Kuritus

Tämän viikon Demoefektissä Kuritus, Starfog Apes, Killed By Stars ja Grasshammer Deluxe.

KURITUS

Oulun Kuritus soittaa ripeätempoista punk rockia. Vaikka nopeiden ja simppeleiden kitaraosuuksien ja voimalla takovan biitin puolesta bändin voisi lokeroida hardcore punkiksi, on Tänne pohjoiseen -biisi erittäin vahva melodisestikin. Bändi ei muutenkaan pelkää rikkoa rajoja ja välillä mennään metallinkin puolelle. Varsinkin loppupuolen breikki on aika tyly. En tiedä minkä takia Oulusta tulee toinen toisensa jälkeen taiteellisesti erinomaista, teknisesti moitteetonta ja mikä tärkeintä rehellistä musiikkia tekeviä bändejä. Mutta hyvä niin. Viikon paras.

facebook.com/Kuritus

STARFOG APES

Helsingin Starfog Apesin musiikki sijoittuu jonnekin AC/DC:n ja Danzigin välimaastoon. Nimensä mukaisesti Raise Your Glass sopii mainiosti baari-illan musiikiksi tarttuvan kertsinsä ja bilefiiliksensä kanssa. Soitto ja soundit ovat hyvää tasoa ja laulajalla on aivan erinomainen old school hard rock -ääni. Eivät nämä apinat mitään uutta tai mullistavaa tarjoa, mutta eipä varsinaisesti AC/DC:kaan. Hyvin sävellettyä, soitettua ja äänitettyä hard rockia tarvitaan aina ja siihen tarkoitukseen Starfog Apes on hyvä valinta.

facebook.com/Starfog-Apes

KILLED BY STARS

Porvoon Killed By Starsin raskas alternative rock tuo mieleen Incubusin äkäisimmillään, vaikka kyllä Siberica lopulta on Incubusin materiaalia suoraviivaisempi ja punkimpi biisi. Bändin soundi on erittäin hyvä. Soitto on erinomaista ja soundit tukevat. Laulajan ääni myös sopii musiikkiin täydellisesti. Itse biisi ei kuitenkaan ole kovin ikimuistoinen ja sanoitukset ovat vähän kliseiset. Riffit ja dynamiikan muutokset silti toimivat hienosti. Livenä Killed By Stars olisi varmasti jo nyt kova sana, mutta sävellystä pitäisi vielä vähän tiukentaa jotta levyltäkin toimisi yhtä hyvin.

facebook.com/Killed-By-Stars

GRASSHAMMER DELUXE

Grasshammer Deluxe esittelee itsensä mahdollisesti Suomen ainoana vakavasti otettavana outlaw country -orkesterina. Teknisesti bändi onkin enemmän kuin vakavasti otettava. Soitto on aivan upeaa ja hyvin äänitettyä. Sen sijaan biisinä The Hunt tuntuu vähän keinotekoiselta. Se tällaisessa kansanmusiikissa on vaikeaa, että kun sen parissa ei ole kasvanut, jää siihen aina jotenkin ulkopuoliseksi. Grasshammer Deluxe yrittää ehkä liikaa olla kuin amerikkalaiset bändit. Jos bändi hyväksyisi ja ymmärtäisi outsider statuksensa, voisi musiikki olla mielenkiintoisempaa. Nyt jäädään pastissitasolle.

facebook.com/grasshammerdlx


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.