Demoefekti 13/2017

Demoefektissä tällä kertaa Dick, Oblivision, Human Tricks ja Antivalent.

Dick

DICK

Kerrankin pitkä biisi joka ansaitsee kestonsa. Kouvolan Dick soittaa dramaattista hard rockia. Melkein 7-minuuttinen Woman on kaikin puolin aivan erinomainen biisi. Bändin dynamiikan taju on harvinaisen hyvä; kertosäkeet ja biisin finaali nostavat jännitettä todella osaavasti. Myös kertosäkeen simppelit sanoitukset  (“a woman needs a man like a man needs a woman”) toimivat hienosti. Soitto, soundit ja lauluääni ovat kaikki korkeaa tasoa. Mistään ei pääse valittamaan. Kitarasoolo on hyvä ja biisiä tukeva. Musiikkivideokin on tyylikäs. Viikon ja vuodenkin tähän mennessä paras.

facebook.com/dickmusic

OBLIVISION

Lappeenrannan Oblivision soittaa Dream Theateria ja Stratovariusta muistuttavaa melodista metallia. Biisi alkaa lupaavasti. Hyvän ja tarkasti soitetun riffin ympärille rakennetaan sitä tukevia kitarakuvioita ja rumpukomppeja todella taitavasti. Valitettavasti säkeistöjen tahattoman koomiset lyriikat laskevat innostusta. Viiden ja puolen minuutin biisissä on myös liian monta osaa jotka eivät toimi. Tarkka soitto ja kitaristien yhteistyö ovat kuitenkin poikkeuksellisen kovaa tasoa. Bändin kannattaisi ehkä viedä haastavaa musiikkiaan vielä progressiivisempaan suuntaan ja jättää laulu taka-alalle.

facebook.com/oblivisionband

HUMAN TRICKS

Human Tricksin singer-songwriter Samppa Siurala sukkuloi saatekirjeen mukaan tiuhaan Helsingin ja Rooman välillä. Siuralan rauhallisen ja tunnelmallisen pop rockin voisi kuvitellakin pärjäävän Italiassa Suomea paremmin. Biisissä on hyvät soundit ja vaikka Siuralan englannin ääntäminen ja englanninkieliset sanoitukset eivät olekaan erityisen kovaa tasoa, on hän laulajana todella hyvä. Not With These Dreams on sävellyksenä toimiva niin melodiansa kuin kappalerakenteensakin puolesta.

facebook.com/humantricksmusic

ANTIVALENT

Seinäjoen Antivalent soittaa raskasta indie rockia. Soitto ja soundit ovat hyvää tasoa, mutta Boogeymanin melkein 4 minuutin kestossa olisi karsittavaa. Biisin ainoa muistettava osio on sen kertosäe, mutta sekään ei oikein toimi, koska laulajan taidot eivät riitä sen laulamiseen. Se kuitenkin osoittaa bändin kykenevän toimiviin dynamiikan muutoksiin ja saattaisi paremmin laulettuna toimia hienostikin. Alun ja lopun kelloja lukuunottamatta bändin äänimaailma on todella hyvä. Varsinkin rumpusoundit toimivat. Biisi itse vaatisi vielä vähän hiomista.

facebook.com/antivalent


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.